Endonezya'da bir kadın borcunu ödememek için 'ölü taklidi' yaptı

Endonezya'da bir kadın kızının Facebook sayfasında kefen giymiş fotoğrafını paylaşarak, bir trafik kazasında öldüğünü yazdı.

Fotoğraf: Facebook
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Endonezya'da bir kadın, borcunu geri ödememek için kızının sosyal medya hesabından kefen giymiş fotoğrafını paylaştı ve kendini trafik kazasında ölmüş gibi gösterdi. Kuzey Sumatra eyaletinde yaşayan kadın, borcu olduğu kişiye parayı 20 Kasım'a kadar geri ödeyeceğine söz verdi ancak son gün parayı 6 Aralık'a kadar geri vereceğini söyleyerek ödeme süresinin uzatılmasını istedi. Olaydan kısa bir süre sonra, kızının Facebook sayfasında annesinin bir kazada öldüğünü belirten bir paylaşım yapıldı. 

New York Post'un aktardığına göre, sosyal medya paylaşımında kadının kefen içerisindeki fotoğrafları ve bir hastane arabasında ceset torbasının fotoğrafı yer aldı. Kadının kızı Najwa Almira Ginting, annesinin Facebook hesabını hacklediğini ve paylaşımın 'yalan' olduğunu söyledi. Paylaşımda yer alan sedye fotoğrafının, bir TV şovunun ekran görüntüsü olduğu ortaya çıktı. (DIŞ HABERLER)