Eminem'den başkan aday adayına tepki: Mektup gönderdi

Eminem, başkanlık kampanyasında kendisinin 'Lose Yourself' şarkısını kullanan Vivek Ramaswamy'e mektup gönderdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Amerikalı rapçi Eminem, ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin başkan aday adayı Vivek Ramaswamy'e şarkılarını kullanmaması için kendisine ait plak şirketi üzerinden mektup gönderdi. 23 Haziran'da Ramaswamy’in avukatlarına gönderilen mektupta, “Bu tarihten itibaren Eminem'in çalışmalarının 'Vivek 2024' kampanyasında kullanılmasını, BMI'nin bununla ilgili tüm hak ve çözüm yollarını saklı tuttuğu sözleşmenin esaslı bir ihlali olarak değerlendireceğiz" ifadelerine yer verildi. 

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Ramaswamy’nin sözcüsü, Eminem’in isteğinin yerine getirileceğini açıkladı.

'İLK KEZ RAMASWAMY'NİN BAŞINA GELMİYOR'

Daha önce Neil Young, Pharell Williams ve Foo Fighters gibi sanatçılar da siyasetçilere şarkılarını kullandıkları için tepki göstermişti. Kanadalı müzisyen Neil Young geçen ay, mitinglerinde şarkılarını izinsiz kullandığı için daha önce mektupla uyardığı Donald Trump’a dava açtı. Young, Trump'ın seçim çalışmasını "görmezden gelme ve nefret kampanyası" olarak nitelendirdi. 

Foo Fighters, 2008’de Cumhuriyetçi John McCain’in başkanlık yarışı sırasında “My Hero” şarkısını kullanmasından rahatsız olmuştu.

Pharrell Williams da, 2018'de Donald Trump’a, 11 kişinin hayatını kaybettiği sinagog saldırısından hemen sonra seçim kampanyasında "Happy" adlı şarkısını kullanmasına tepki göstermiş, "Mutlu olunacak bir şey yok!" diye mektup göndermişti. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)