Emine Erdoğan'dan 'menemen' yanıtı: Bazen soğanlı da olur

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Ayaş'ta kışlık menemen yaptı. Erdoğan, 'soğanlı mı olur soğansız mı' tartışmasına da katıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Ankara Ayaş’ta kadın çiftçilerle ata tohumlarından yetiştirilen domatesleri topladı ardından kışlık menemen yapımına katıldı. Ayaş domateslerini hasat eden çiftçileri ziyaret eden Emine Erdoğan, “Ata Tohumu Projesi” kapsamında üretilen domateslerin toplanmasına yardım etti.

Emine Erdoğan da, ata tohumu ile yerel üretim yapılmasından memnun olduğunu belirterek, “En büyük hayalim, inşallah bunu yaygınlaştırmak” dedi.

'MENEMEN SOĞANLI MI OLUR?' YANITI 

Çiftçilerin kışlık menemen yapımına da eşlik eden ve kazanın başına geçen Emine Erdoğan, her hafta sonu evde menemen pişirdiklerini, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da menemeni sevdiğini söyledi. Erdoğan, “Menemen soğanlı mı, soğansız mı yapılır” tartışmasını hatırlatan gazetecilere, "bazen soğanlı bazen de soğansız" yaptığı yanıtını verdi.

CİMER, 'BİZ SOĞANSIZ YAPIYORUZ' DEMİŞTİ...

"Menemen soğanlı mı yapılır soğansız mı" tartışmasına 2019 yılında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan (CİMER) 'biz soğansız tercih ediyoruz' yanıtı gelmişti. "Arda" isimli bir başvurucunun internet üzerinden yönelttiği 'Menemen soğanlı mı olur, soğansız mı?' sorusuna CİMER'den verilen esprili yanıtta, "Arda Bey CİMER’e zor bir soru sormuş. Sevgili Arda Bey, ilginiz için teşekkür ederiz. Herkesin damak tadı farklı. Biz soğansız tercih ediyoruz" denilmişti. (HABER MERKEZİ)