EMEP’in Antalya adayı Organize Sanayi İşçisi Elif Bilen Taş oldu

EMEP Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İlçe Belediye Başkanlığı, Belediye meclis üyeliği için seçimlere kendi adayları ile girme kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Emek Partisi Antalya İl Örgütü, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan mahalli idareler seçimleri ile ilgili Organize Sanayi Bölgesinde yaptığı açıklamada Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıkladı. EMEP Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İlçe Belediye Başkanlığı, Belediye meclis üyeliği için seçimlere kendi adayları ile EMEP listesinden girme kararı aldı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Elif Bilen Taş, "Halkın kendi kendini yönetebileceği halk meclislerini oluşturmak. Bu meclislerin gerektiğinde Belediye Başkanını geri çağırma hakkına sahip olmasını sağlayacak bir anlayışla yönetilmesi gerektiğine inanıyoruz. Belediyeleri halk ile birlikte, mahalle meclisleri ile birlikte yönetmeye adayız. Kentin sorunlarını o şehirde yaşayan halkın katılımı ile birlikte projeler üreterek çözmek için adayım" diye konuştu.

Taş, "Antalya'yı tanıyoruz, sorunlarını biliyoruz. Başta ulaşım, altyapı, barınma, kreş, yeterli kültürel alanlar, doğanın maden şirketleri tarafından kar amacı ile talan edilmesi ve daha birçok sorunları halkımızla birlikte, mahalle meclislerinin alacağı kararlar doğrultusunda çözeceğimize inanıyor ve güveniyoruz. İşçiler emekçiler, gelin şehrimizi yıllardır sıra ile yöneten AKP ve CHP’li yönetimlerin şehrimize karşı işledikleri suçların karşısında halkçı belediyecilik nasıl yapılır hep birlikte gösterelim” dedi.

'DOST PARTİLER KENDİ ADAYLARI İLE SEÇİME GİRMEKTE ISRAR ETTİ'

Antalya İl Başkanı Feyyaz Balcı, Antalyada yürüttükleri ittifak ve güç birliği çalışmalarına değinerek, "Antalya’ da bulunan DEM Parti, SOL Parti, TİP ve TKP ile yapılan ortak aday çıkartma, alan boşaltarak birlik yapmak için yaptığımız görüşmeler sonuçsuz kaldı. İttifak için görüştüğümüz dost partilerin kendi adayları ile seçime girme ısrarı sonucu Emek Partisi olarak il ve ilçelerde kendi adaylarımızla seçimlere girme sonucunu oluşturdu” ifadelerini kullandı.

Balcı, “TİP Antalya il örgütüyle EMEP Antalya il örgütümüzün 26 Aralık tarihinde başlayan ikili görüşmelerimizde 12 Şubat tarihinde TİP’in Antalya yerelinde ittifak yapmayacaklarını ve her ilçede kendi adayları ile seçime gireceklerini belirtmeleri üzerine sona ermiştir. İttifak ve güç birliği görüşmelerinde TİP Antalya il örgütünün ittifak tutumumda milletvekili seçimlerinde aldıkları oy hesabı üzerinden bir hesapla ilerlemek istemeleri ve kendilerinin belirleyici olma dayatması süreci tıkadı" dedi.