EMEP Genel Başkanlığı'na Ercüment Akdeniz seçildi

Emek Partisi (EMEP) 9. Olağan Kongresi toplandı. Kongrede gerçekleştirilen seçimle Emek Partisi Genel Başkanlığı görevine Ercüment Akdeniz seçildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanlığı'na eski Evrensel Gazetesi Haber Müdürü ve yazarı Ercüment Akdeniz seçildi. EMEP'in 9. olağan kongresi, “Sömürüye, salgına, savaşa karşı birlik, dayanışma, mücadele” sloganıyla Ankara'da toplandı.

Pandemi koşulları nedeniyle sınırlı katılımla Ankara Batıkent’te Meydan AVM’de toplanan kongrede Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, pandemi ile birlikte işçi sınıfının üretim ve ekonomideki öneminin tüm çıplaklığıyla görüldüğü, değiştirici gücünün ortaya çıktığı bir süreçten geçildiğini dile getirdi.

Kongreye mesaj gönderen HDP Eş Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, "Tekçi otoriter iktidarın neden olduğu siyasal, ekonomik ve toplumsal krizler karşısında demokrasiden, adaletten, barıştan, özgürlüklerden yana olan parlamento içi ve dışı tüm demokratik toplumsal muhalefetle daha fazla mücadele ortaklığını büyütmemiz gereken bir süreçten geçiyoruz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da "Kongrenizin partiniz için hayırlı olmasın diliyorum. Ülkemizin ve dünyamızın geçirdiği bu zorlu günlerin bir an önce geçmesi temennisiyle değerli şahsınıza, kongreye katılan tüm parti yöneticilerinize ve üyelerinize selam ve saygılarımı sunuyorum" mesajı gönderdi. (HABER MERKEZİ)