Emeklilikle ilgili sorunların belirlenmesi için verilen Meclis Araştırma önerisine ret

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in emeklilikle ilgili sorunların belirlenip çözüm yollarının bulunması istemiyle verdiği Meclis Araştırması önerisi İktidar oyları ile reddedildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, emeklilikle ilgili yaşanan tüm sorunların belirlenip çözüm yollarının bulunması istemiyle Meclis Araştırması açılmasını istedi. TBMM’de Genel Kurula hitap eden Gürer, emeklilikte yaşanan sorunlar, çırak ve stajyerlerin talepleri, kademeli emeklilik sistemi geçilmesinin gerekliliği, esnafın 9000 olan Bağ-Kur sigortası prim gün sayısının 7 bin 200 güne çekilmesi gibi konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Meclis Araştırma Önergesi reddedildi.

Gürer, Meclis’teki konuşmasındaki konuşmasında, AK Parti’nin hem emekliliği  hem de emekli olduktan sonra yaşamayı zorlaştırdığını belirtti.

Bugün emeklinin ekonomik anlamda içine düşürüldüğü durumun içler acısı olduğunu anlatan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Bu ülkenin geniş kesimleri açlık sınırının altında bir ücrete mahkûm edildi, yoksulluk yaygınlaşıyor, derinleşiyor; bu ülke hepimizin. Yıllarca iş yerinde çalışmış, emek vermiş, primini yatırmış, ‘Emekli oldum, rahat edeceğim’ diyor adamının primini doğru dürüst bankalarda faize koyup da yatırmış olsanız bugün aldığından fazlasını alır” şeklinde konuştu.

Böyle giderse ileriki aşamada emeklinin maaşa erişiminin dahi problemli olabileceği uyarısında bulunan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Sistemi yürütenlerin bu sistemin içindeki çürümüşlüğü görmeleri gerekiyor ama AK Parti iktidarları seçimden seçime oylarını almak için kısmi iyileştirmeler yapıyor, seçim bitiyor; emekliyi de unutuyor, staj mağdurunu unutuyor, taşeronu unutuyor, emeklilikte adalete takılanları unutuyor ve bu hakkını isteyen insanları görmezden geliyor” dedi.

'EMEKLİYE GELİNCE Mİ BULUNAMIYOR?'

Niğde Ulukışla ilçemizde ilçe pazarını gezerken bir kadının "10 bin lira veriyorlar, 6 bin lira kira veriyorum, elektriği, suyu çıktıktan sonra 3 bin lirayla biz nasıl yaşayacağız?" dediğini aktaran CHP Milletvekili Gürer, “Yani bu insanları bu duruma düşürmeyelim. Verilecek yere para bulunuyor da emekliye gelince mi bulunamıyor? Emeklilikte adalete takılanların hakkının verileceği zaman mı bulunmuyor? Staj ve çırak mağdurlarının hakkı verildiğinde mi bulunamıyor? Hepsi bulunur” ifadelerini kullandı.

Bugünkü yönetim anlayışının yaygın, sorunlu yoksul kesimleri görmemesinin, Türkiye’de önemli bir sorun olarak ortaya çıktığına dikkat çeken Gürer "Aile yardımı adı altında 4 milyon haneye bu ülkede yardım veriyoruz deniyorsa o kadar insan yoksullaştırılmış demektir” şeklinde konuştu.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’ndaki konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“O anlamda emeklimizi de staj ve çırak mağdurumuzu da emeklilikte adalet arayanımızı da esnafımızı da çiftçimizi de sanayicimizi de koruyarak onların sorunlarına çözüm üreten bir anlayışla sorunlara yaklaşım gösterelim; bunu Meclisimiz kabul etsin, bir inceleyelim. Bu insanlar ne istiyor, neden verilmiyor? Bunun için de Meclis araştırması verdik” dedi.

Gruplar adına yapılan konuşmalardan sonra Meclis Araştırma Önergesi AK Parti oyları ile reddedildi.