Emekliler Mersin’den seslendi: Maaşlarımız faturalara yetmiyor

Mersin’de emekliler, maaşlarının ve bayram ikramiyelerinin artırılması talebiyle eylem yaptı. Emekliler, maaşlarının fatura ve kira ödemelerine yetmediğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol

Abidin Yağmur

MERSİN – Özgür Çocuk Parkı’nda bir araya gelen 2021 Tüm Emekli-Sen üyeleri, artan pahalılık karşısında maaşlarının temel ihtiyaçlarını karşılamaya yetmediğini belirterek zam istedi.

‘ÖMRÜMÜZÜN GERİ KALAN BÖLÜMÜNDE İNSANCA YAŞAMAYI HAK ETTİK’

Grup adına basın açıklamasını okuyan 2021 Tüm Emekli-Sen Mersin Şube Başkanı Hüseyin Kurt, Türkiye İstatistik Kurumu’nun enflasyon hesaplamasında gerçek dışı veriler paylaştığını ileri sürdü. Kurt, emekli maaşlarının TÜİK rakamlarına göre değil, gerçek enflasyon rakamlarına göre belirlenmesi gerektiğini söyledi.

Emeklilerin açlık sınırı altındaki maaşların altında ezildiğini vurgulayan Kurt, “Seçimden hemen sonra başlayan zam furyası ve yabancı paralar karşısında eriyen TL, bizleri her geçen gün açlığa mahkum ediyor. Bize ‘kemerinizi sıkın’ diyenleri uyarıyoruz. Sıkılacak kemerimiz kalmadı. Verdiğiniz maaş ev kirasına yetmez hale geldi. Çarşıda, pazarda yangın var. Krizin faturasını ödemek istemiyoruz, insanca yaşamak istiyoruz. Yükselen fiyatlara yetişemiyor, faturaları ödeyemiyoruz. Yıllarca çalıştık. Vergi ve sigorta primlerimizi ödedik. Ömrümüzün geri kalan bölümünde insanca yaşamayı hak ettik” dedi.

‘KONUT SIKINTISI HAD SAFHADA’

Kiralık dairelerde görülen fiyat artışına değinen Kurt, “Mersin ve ilçeleri deprem bölgesine yakınlığı dolayısıyla binlerce depremzedenin sığındığı bir yer oldu. İlimizde konut sıkıntısı had safhada. Merkezi hükûmet ve yerel yönetimler, herkese sağlıklı, ucuz, sağlam, ferah barınma olanağı sağlayacak konut seferberliğini başlatmak zorundadır. Konut sahibi olmayan emekli üyelerimizin bütçelerine uygun konutlara kavuşması acil olarak sağlanmalıdır. Konut sahibi olan üyelerimizin konutlarının depreme dayanıklı olup olmadığı tespit edilmeli, dayanıklı değilse can güvenliklerini sağlayacak şekilde yenilenmelidir” şeklinde konuştu. 

Kurt, tüm emekli maaşları ile dul ve yetim aylıklarına gerçek enflasyona göre seyyanen ek zam yapılması, maaşın en az yüzde 20’si oranında yılda 4 kez ikramiye verilmesi yönündeki taleplerini dile getirdi.

 

 

Etiketler Mersin emekli zam