Emek Partisi: Metal işçileriyle dayanışma içindeyiz

Birleşik Metal-İş’i ziyaret eden EMEP Genel Başkanı Seyit Aslan ve İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros grev kararı alan metal işçileriyle dayanışma içinde olacaklarını belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Birleşik Metal-İş’i İstanbul Bostancı’daki genel merkezinde ziyaret eden EMEP Genel Başkanı Seyit Aslan, EMEP İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros ve beraberindeki parti heyeti Birleşik Metal-İş’in yeni yönetimine başarılar dileyerek, metal işçilerinin mücadelesinde destekçileri olacaklarını söyledi. Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Özkan Atar, böyle dönemlerdeki dayanışmanın önemine vurgu yaparak, “Her türlü saldırıyı mücadelemiz ve dayanışmamızla bertaraf edeceğiz” dedi.

MESS grup toplu sözleşmesinin hem metal işçileri hem de Türkiye işçi sınıfı açısından önemli bir yerde durduğunu söyleyen Aslan, “MESS’in önemi ve etkileri açısından bugüne kadar metal işçilerine her koşulda destek verdik bundan sonra da elimizden ne gelirse destek vermeye devam edeceğiz” dedi. Geçmişteki grev yasaklarından söz eden Aslan, “Umarız bu dönem alınan grev kararları yasaklanmaz böyle bir yasaklamayla karşılaşılırsa da grev yasağını delme konusunda desteğimizi esirgemeyeceğimizi de bilmenizi isteriz” diye konuştu. Türkiye’deki sendikal örgütlenmenin önündeki engellerden bahseden Aslan, “Bu engeller ancak işçi sınıfının tabanının birbirine yaklaşmasıyla kırılabilir. Bunu yapacak olmaya en yakın olan da metal işçileri olarak görünüyor. İşçi sınıfının buna ihtiyacı var, bu yüzden tabanda örgütlülük gerekiyor bunun olmadığı koşullarda patronlar istedikleri gibi at koşturuyor” dedi.

Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Atar ise kritik bir süreçte olduklarını söyleyerek, “MESS sürecinde sözleşmenin öncülüğünü yapıyoruz. Patronlar da iktidar da böyle bir dönemde grev olmasını istemez. Grev engellemeleri karşısında toplumsal muhalefetin desteğine ihtiyacımız var. Bu saldırılara karşı mücadelemizi büyüteceğiz” dedi.