Elon Musk'tan Trump'ın rakibi Ron DeSantis'e destek

Twitter’ın sahibi Elon Musk, 2024 seçimlerinde merkezci ve duyarlı bir aday beklediğini ve Donald Trump’ın rakibi olarak gösterilen Florida Valisi Ron DeSantis'i destekleyebileceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Tesla'nın CEO'su ve Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk, Twitter'da bir kullanıcının, Trump’ın Twitter hesabının tekrar aktif hale gelmesiyle ilgili yaptığı bir paylaşıma yanıt verdi. Twitter’ın, hiçbir yasayı çiğnemediği halde Trump’ın hesabını kitlenmesini düzeltilmesi gereken büyük bir hata olarak gördüğünü söyleyen Musk, ayrıca görevde olan bir başkanın engellenmesinin, halkın Twitter’a olan güvenini azalttığını söyledi.

Önceki seçimlerde Trump'a karşı Obama-Biden yönetimini desteklediğini ve çekimser olsa da Biden’a oy verdiğini söyleyen Musk, Biden yönetiminin kendisini hayal kırıklığına uğrattığını ifade etti.

DESANTIS SORUSUNA 'EVET' DEDİ

İfade özgürlüğünün güçlü bir demokrasinin temeli olduğunu söyleyen Musk, 2024 seçimlerinde ise duyarlı ve merkezci bir aday beklediğini belirtti. Başka bir kullanıcının sorduğu "2024’te Ron DeSantis’i destekler misin" sorusuna "Evet" diye yanıt veren Musk, "Twitter herkese adil bir platform olmalı" diye ekledi.

2019 yılından beri Florida Valisi olan Cumhuriyetçi Partili Ron DeSantis'in, 2024 yılında yapılacak başkanlık seçimlerinde aday olarak gösterilebileceği öne sürülüyor. 2024 yılında tekrar aday olacağını açıklayan Trump ise DeSantis'in aday olması durumunda bozguna uğrayacağını söylemişti. (DIŞ HABERLER)