Elon Musk Space X şirketi çalışanına cinsel tacizle suçlanıyor

Elon Musk altı yıl önce Londra'ya yolculuğu sırasında bir uçuş görevlisine cinsel tacizde bulunmakla suçlanıyor. Musk'ın şirketi Space X'in olayı örtbas etmek için 250 bin dolar verdiği belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'li milyarder Elon Musk bu kez bir çalışana cinsel tacizde bulunduğu suçlamasıyla gündemde. Business Insider, Musk'ın sahibi olduğu havacılık şirketi Space X'te uçuş görevlisine cinsel organını göstererek cinsel tacizde bulunduğunu yazdı.

Buna göre, 2016 yılında Londra'ya yapılan bir uçuş sırasında kadın çalışanı masaj yapması için yanına çağıran Musk'ın "masaj sırasında cinsel organını gösterdiği, rızası olmadan bacağına dokunduğu ve daha fazlası için at almayı teklif ettiği" belirtildi. Musk'ın teklifini reddeden çalışanın avukatı aracılığıyla şikayetçi olmaya hazırlandığı ve 2018 yılında şikayetini geri çekmesi için şirketin çalışana 250 bin dolarlık "sus payı" verdiği belirtildi.

Musk, Business Insider'a maille verdiği yanıtta ise "Cinsel tacize meyilli olsaydım, 30 yıllık kariyerim boyunca bunun ilk kez ortaya çıkması pek olası değil" dedi. 

Twitter hesabından da açıklama yapan Musk, “Bana yönelik saldırılara siyasi bir mercekten bakılmalı. Bu onların standart, adi taktikleri. Ama hiçbir şey beni iyi bir gelecek ve özgür konuşma hakkınız için savaşmaktan alıkoyamaz" ifadelerini kullandı.

CUMHURİYETÇİLERİ DESTEKLEDİĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Musk söz konusu haberin Cumhuriyetçi Parti'ye oy vereceğini açıklamasından bir gün sonra yayınlandığına da dikkat çekti. Elon Musk dün yaptığı açıklamada "Geçmişte Demokrat Parti’ye oy verdim çünkü onlar (genellikle) en nazik partiydi. Ancak artık bölünme ve nefret partisi hâline geldiler bu nedenle artık onları destekleyemem. Cumhuriyetçi Parti’ye oy vereceğim. Şimdi bana yönelik kirli kampanya hamlelerini izleyin. Gelecek aylarda bana yönelik siyasi saldırılar dramatik bir biçimde artacak” demişti. (DIŞ HABERLER)