Elon Musk Guinness Dünya Rekoru kırdı

Elon Musk, kişisel servet kaybıyla Guinnes Dünya Rekoru kırdı. Guinness, Musk’ı ‘tarihin en büyük kişisel servet kaybı yaşayan insanı’ olarak kabul etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Yakın zamanda Twitter'ı satın alan Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, yaşadığı kişisel servet kaybıyla Guiness Dünya Kırdı.

Guiness, Musk'ın Kasım 2021'den bu yana yaklaşık 180 milyar dolar kaybettiğini söyledi.

Rekorun önceki sahibi, Softbank’ın kurucusu ve CEO’su Masayoshi Son olmuştu. Masayoshi Son’un servetinden 2000 yılında 58,6 milyar dolar silinmişti. Musk’ın kaybettiği miktar, bir önceki rekorun 3 katından fazla oldu.

Forbes geçtiğimiz günlerde Musk’ın net servetinin bir yıldan biraz daha uzun bir süre içinde 183 milyar dolar düştüğünü tahmin ederken, Bloomberg servet kaybının yaklaşık 200 milyar dolar olduğunu söyledi.

Forbes dergisine göre Elon Musk'ın serveti, Tesla hisselerinin düşük performansı nedeniyle 2021'deki 320 milyar dolarlık zirveden Ocak 2023 itibarıyla 138 milyar dolara düştü.

Elon Musk, tüm bunların ardından dünyanın en zengin insanı konumunu da kaybetti. Musk’ın statüsünü net değeri 190 milyar dolar olan Fransız Louis Vuitton’un sahibi Bernard Arnault aldı. Son Forbes tahminlerine göre Musk’ın serveti 144,4 milyar dolar civarında. (HABER MERKEZİ)