Elli iki taciz şikayeti göreve iadeye engel olmadı

Pertek'te kadın hastaları taciz ettiği iddiası üzerine tutuklanan hekim İsmail Hakim'in hakkındaki şikayetlerin geri çekilmesi üzerine tahliye edilerek görevine iade edilmesi protesto edildi.

Google Haberlere Abone ol

Duygu Kıt 

DERSİM - Görev yaptığı İzmir, Dersim merkez, Ovacık, Hozat'ta hakkında şikayetler olan son olarak ise Pertek'te kadın hastaları taciz ettiği iddiası üzerine tutuklanan aile hekimi İsmail Hakim'in hakkındaki şikayetin geri çekilmesi üzerine tahliye edilip işine geri iade edilmesi Dersim Kadın Platformu ve Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Dersim Şubesi, siyasi partiler ve ilçe sakinleri tarafından protesto edildi

'BU KİŞİ BURADA OLDUĞU SÜRECE KADINLAR VE ÇOCUKLAR TEHDİT ALTINDADIR'

Pertek 70'inci Yıl Cumhuriyet İlçe Devlet Hastanesi önünde bir araya gelen Dersim Kadın Platformu, Sağlık Emekçileri Sendikası üyeleri ve siyasi partiler adına açıklamayı Ses Dersim Şube Eş Başkanı Serap Kahraman okudu. Kahraman, İsmail Hakim'in taciz suçlarının geçmiş dönemde FETÖ tarafından üstünün kapatıldığını ve ödül gibi tayinler aldığını iddia ederek şunları söyledi, "Şahsın çalıştığı her hastanede kadın hastaları taciz ettiği bilinmektedir. 2008 yılında görev yaptığı İzmir'de 37 kadın hasta tarafından şikayet edilmiş, ancak adli soruşturma başlatılmadan sadece idari soruşturma yapılmış ve maaş kesim cezası verilmiştir. 2009 yılında Tunceli Devlet Hastanesi'nde acil serviste çalıştığı esnada taciz ettiği kadın hastaların yakınları tarafından dövülmüş. Hozat'ta birçok kadın hastayı taciz etmiş, verilen 3 şikayet dilekçesi ise işleme konulmamıştır. Son olarak Pertek'te çalıştığı sırada taciz ettiği kadın hastaların şikayeti ile tekrar gündeme gelen İsmail Hakim, Asliye Ceza Mahkemesi'nin beraat kararı ve idarenin onayıyla görevine başlaması halkta tepki ve endişeye yol açmıştır." dedi.

'İHRAÇ EDİLMESİ VE YARGILANMASI GEREKİYOR'

Mesleğini kullanarak kadın hastaları taciz ettiğini iddia eden Kahraman, İsmail Hakim'in 657 sayılı devlet memurları kanununun 125/E göre ihraç edilmesi ve yargılanması gerektiğini söyleyerek, "Bu kişi burada olduğu sürece kadınlar ve çocuklar tehdit altındadır. Bir kız kardeşimizin, bir kadın arkadaşımızın daha cinsel tacize maruz kalmasına tahammülümüz yok. Kadın düşmanı politikalar bitene, haklarımızı kazanana kadar mücadeleye devam edecek, bu durumun takipçisi olacağız." ifadelerini kullandı.