Elijah Wood: Yüzüklerin Efendisi'ndeki bir ork, Harvey Weinstein’den esinlenerek yapıldı

Elijah Wood katıldığı podcast yayınında, "Yüzüklerin Efendisi" filmlerindeki bir ork'un tasarımının, yapımcı Harvey Weinstein’dan ilhamla geliştirildiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - “Yüzüklerin Efendisi” üçlemesi 20. yıl dönümünü kutlarken, film serisinde "Frodo" karakterini canlandıran Elijah Wood, serinin çekim sürecine ilişkin anılarını paylaştı.

Wood, katıldığı “Armchair Expert” isimli podcast yayınında, prodüksiyon sürecinde yönetmen Peter Jackson’un uğraşmak zorunda kaldığı sıkıntılara değindi. Oyuncu, J.R.R. Tolkien’ın aynı isimli kitabının yayın haklarını alan Miramax'ın kurucusu olan Harvey Weinstein’in bu filmin üçleme değil tek bir film halinde çekmesi gerektiği konusunda ısrarcı olduğunu ifade etti. Wood, Weistein’in koşulları nedeniyle yönetmen Jackson’ın ise çözümü “New Line Cinema” ile anlaşmakta bulduğunu söyledi.

'FİLMDEKİ ORK MASKELERİNDEN BİRİ, HARVEY WEINSTEIN'DAN ESİNLENEREK YAPILDI'

Weinstein’den bir çeşit intikam almak için filmde kullanılan Ork maskelerinden birinin, Weinstein'dan esinlenerek yapıldığını ileri süren Elijah Wood, artık bu konuyu anlatmakta bir sakınca görmediğini ifade ederek, “Sonuçta Weinstein’in yaptıkları ortada” dedi. 

Harvey Weinstein, cinsel istismar ve taciz suçundan iki yıl önce 23 yıl hapis cezasına çarptırıldı. (AjansBizim)