Elazığ'daki maden göçüğüne soruşturma başlatıldı

Elazığ maden ocağında göçük meydana geldi. Elazığ Valisi yaptığı açıklamada, 3 işçinin kurtarıldığını 1 işçinin toprak altında kaldığını söyledi. Valilik, soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Elazığ'ın Palu ilçesinde maden ocağında göçük meydana geldi. İlçenin Kayaönü köyü mevkiisinde özel bir krom madeninde henüz belirlenemeyen nedenle göçük oldu. Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye jandarma, 112 Acil Servis ve AFAD ekipleri sevk edildi. Göçük altında kalan işçilerin kurtarılması için çalışma başlatıldı.

AA'da yer alan habere göre, Elazığ Valisi Ömer Toraman, saat 10.00 sıralarında Palu ilçesi Kayaönü köyü civarında krom madenine ait bir işletmede göçük meydana geldiği ihbarının alındığını, ekiplerin olay yerine intikal ettiğini söyledi. Vali Toraman, "Arama kurtarma faaliyetleri süratle başladı. İlk etapta bir işçimiz kurtarıldı. Biraz önce de ikinci işçimizin kurtarıldığı haberini aldık. Şu anda göçük altında 2 işçinin kaldığını değerlendiriyoruz. Onlara da ulaşmak için arama kurtarma ekiplerimiz yoğun şekilde faaliyetlerini sürdürüyorlar" dedi.

.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı da madendeki göçükle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "Elazığ ilimiz Alacakaya bölgesinde bir maden ocağında göçük meydana gelmiş olup ilk belirlemelere göre 3 maden işçisinin göçük altında kaldığı bilgisi alınmıştır. Olay bölgesine AFAD, itfaiye, Jandarma ve 112 Acil Sağlık Ekipleri sevk edilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz" denildi.

Elazığ Valiliği daha sonra yaptığı açıklamada, "Göçük nedeniyle 4 işçi, toprak altında kaldı. Mahsur kalan işçilerden 3’ü kurtarılırken, 1 işçiyi kurtarma çalışmaları sürüyor" dedi.

 Elazığ Valiliği, olayla ilgili olarak adli ve idari soruşturma başlatıldığını açıkladı.

 

ÖZEL: KAZA BİR KEZ DAHA YÜREKLERİMİZİ AĞZIMIZA GETİRDİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Henüz Erzincan İliç'te göçük altındaki madencilerimize ulaşılmadan Elazığ'da krom madeninde meydana gelen kaza bir kez daha yüreklerimizi ağzımıza getirdi. Göçük altında bulunan madencimize bir an önce ulaşılması tek temennimizdir" ifadelerini kullandı.

 

 

(HABER MERKEZİ)