Elazığ'daki ağır hasarlı okulun yıkılıp yeniden yapılması isteniyor

Elazığ'da, depremlerde ağır hasar alarak boşaltılan ilköğretim okulunun yıkımı hala gerçekleştirilmedi. Mahallelilerin talebi, okulun yıkılıp yeniden yapılması...

Şehit Vedat Kılıçaslan İlköğretim Okulu
Google Haberlere Abone ol

ELAZIĞ - Elazığ Yazıkonak Beldesi’nde bulunan Şehit Vedat Kılıçaslan İlköğretim Okulu, 2020 Elazığ ve 2023 Maraş depremlerinden sonra ağır hasar aldı. Okulun eğitim faaliyetleri sonlandırıldı. 'Ağır hasarlı' raporu verilen okulun yıkımı hâlâ gerçekleşmediği için bölge halkı endişeli.

Okulun öğrencileri başka okullara kaydırılsa da veliler, okulun yıkılıp yeniden yapılmasını ve çocuklarının bu okulda eğitim almasını talep ediyor.

'NİYE BU KADAR BEKLETİLİYOR ANLAMIYORUZ'

1991 yılında tamamlanan ve adı Yazıkonak Ortaokulu olan binanın adı, 2015 yılında Şehit Vedat Kılıçaslan İlkokulu olarak değiştirildi. 24 Ocak 2020 depreminde hafif hasar alan okul, 6 Şubat depremleri sonrası ağır hasarlıya dönüştü. Okuldaki öğrenciler de tahliye edildi. Bölge halkından Onur Kalemci, okulun boş olduğunu ve hâlâ yıkılmadığı için insanlarda tedirginlik yarattığını söyledi. Kalemci, "Bir an önce yıkılmasını istiyoruz. Buradaki öğrenciler civar okullara kaydırıldı ama bizler bu okulun yeniden yapılmasını, öğrencilerimizin tekrar bu okula gitmesini istiyoruz. Niye bu kadar bekletiliyor anlamıyoruz’’ dedi.

Hüsniye K. de okulun terkedilmiş halinden dolayı rahatsızlık duyduklarını belirterek, "Burası beldemizin en merkezi yeri. Yıllardır çocuklarımızı okuttuğumuz bir okuldu. 'Depremde hasar almış' dediler. Şimdi atıl vaziyette. Camlarını kırıyorlar, bahçesinde tanımadığımız insanlar cirit atıyor. Böyle metruk binalar halkta tedirginlik yaratıyor. Biz okulumuzun bir an önce yıkılıp yeniden yapılmasını istiyoruz’’ diye konuştu.

'BEKLİYORUZ'

Konu ile ilgili Yazıkonak Belediye Başkanı Hatif Çadırcı da halkla aynı fikirde. Okulun yeniden yapılmasını talep ettiklerini belirten Çadırcı, şunları söyledi: "Öğrencilerimiz diğer okullara taksim edildi. Eğitimlerine devam ediyorlar. Fakat bu konudan rahatsızız. Bir an önce yıkılması gerekiyor. Konuyu takip ediyor, gerekli yazışmaları yapıyoruz. Risk konusunda önlemler alındı. Yeniden yapımı konusunda Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli çalışıyoruz. Belediyemizce gelen evrakları gerek meclis kararı, gerek üst yazılar olsun tüm prosedürleri yerine getirdik. En son Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü’nde projenin çizildiği, ödeneğin çıktığı ve yakın bir zamanda ihale edileceği bilgisini aldık. Fakat okul hâlâ ayakta. Burada okulla ilgili bir çalışma yapılmadı. Bir an önce okulun yıkılıp yeniden inşa edilerek beldemize hizmet vermesini istiyoruz."