Elazığ'da her yağmurda su altında kalan site: Dağ başında mıyız?

Elazığ'da bulunan Nuryapı Sitesi'nde yaşayanlar her yağmurda sitenin su basmasından şikayetçi. İki gündür yağan yağmur nedeniyle sitede yaşayanlar bayramı su içinde karşıladı.

Fotoğraf: Gazeteduvar
Google Haberlere Abone ol

ELAZIĞ - Elazığ'ın Ataşehir Mahallesi Kafkaslılar Sokak'ta bulunan  Nuryapı Sitesi'nde yaşayanlar, su baskını nedeniyle mağdur oldu. Her yağışta sitenin sular altında kaldığını söyleyen mahalleliler, soruna çözüm bulunmasını istiyor.

Yağmur suları, apartmanların içinde giriyor.

'5 YILDIR YAĞAN HER YAĞMUR KABUSUMUZ OLDU'

5 yıllık Nuryapı Sitesi'nde yaşayanlar, yağan her yağmurda su baskını ile mücadele ediyor. Konu ile ilgili olarak şikayetlerini Elazığ Belediyesi'ne defalarca ilettikleri halde yetkililerden "yatırım programında olmadığı ve bütçe kısıtlaması nedeni ile" olumlu yanıt alamayan mahalleliler, durumdan şikayetçi.

Küçük Güzel

Sitede yaşayanlardan Küçük Güzel, "5 yıldır burada oturuyoruz. Yağan her yağmurda binamıza su baskını oluyor. Biz kabus yaşıyoruz. Konuyu defalarca dilekçe ya da telefon ile belediyeye ilettik. Ne yazık ki sorunumuza bir çözüm bulunamadı. Belediye gerekli işlemleri yapmıyor. Bayram sabahı herkes evinde iken biz binamızdaki suyu tahliye etmeye çalışıyoruz.  Her seferinde giriş ve bodrumlar su baskınına uğruyor. Asansörler durmuş, elektrikler kesilmiş. Eşyalarımız  kullanılamaz halde. Artık bıktık, buna bir çözüm istiyoruz'' dedi. 

Suların tahliyesi için itfaiyeyi sabah 07.40'da aradıklarını belirten Ahmet Güzel de  itfaiyenin saat 10.15 'da geldiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bayram sabahı kendi imkanlarımızla 3 kere üstümüzü değiştirerek suyu boşaltmaya çalışıyoruz. Yetkililer bize kulak vermiyor. Gelsin belediye başkanı ve vali, buradan geçmeye çalışsın. Çözüm üretsinler" diye konuştu. 

'ŞEHİR MERKEZİNDEYİZ, DAĞ BAŞINDA DEĞİLİZ'

Ataşehir Mahallesi'nde Özel Harekat noktasından gelen yağmur sularının giderler olmadığı için bulundukları yere geldiğini söyleyen bir mahalleli, "Biz şehir merkezindeyiz, dağ başında değiliz. Artık bıktık. Rögarlara ince borular takılmış. Gelen suyu tahliye edemiyor. Olduğu gibi bizim evlerimize geliyor" dedi. 

Sitenin yanında bulunan boş araziden dolayı suyun site önünde biriktiğini ve gölet oluşturduğunu ifade eden Osman Çıntay, şunları söyledi: "Her yağmurda aynı çileyi çekiyoruz. Sürekli su baskını ile uğraşıyoruz. Yağmur suları binanın temeline iniyor. Çürüyecek evlerimiz. Hasta olan sakinlerimiz var. Evden çıkamıyorlar. Yaşadığımızın tanımı rezillik. Sabah 07.00'den beri buradayız. Suyun binamıza girişini izliyoruz. Kendi imkanlarımızla tahliye etmeye çalışıyoruz. Onlar ilgilenmiyorlar, Malatya'yı mı arayalım? Arıyoruz muhatap bulamıyoruz. Bu sadece bir günlük mesele değil. Her yağmurda bunu yaşıyoruz. Bu rezilliği biz daha ne kadar yaşayacağız?'' 

Feyzi Yakınlaş

'DEFALARCA ŞİKAYET ETTİK'

Belediyeye şikayet dilekçesi yazdıklarını belirten Feyzi Yakınlaş da bütçe olmadığı için sorunlarının çözülmediği anlattı: "Defalarca belediyeye müracaat etmemize rağmen ilgilenen yok. Sahipsiziz burada. Buranın suyunu geçtik, yukarda boş bir arazi var. Onun suyu da buraya geliyor. Kimse ilgilenmiyor. 'Yatırım programımızda yok, bütçe yok' diyorlar. Peki biz ne yapalım? Bizi her yağmurda bu eziyete maruz bırakıyorlar."