Ekşi Sözlük’ü kapatan ‘süper’ hakim: 5 dakikada bir karar vermiş

Ekşi Sözlük hakkında erişim engelleme kararı veren hakimin aynı gün 95 dosyada daha karar verdiği ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sosyal medya platformu Ekşi Sözlük hakkında 21 Şubat'ta erişime engelleme kararı verilmesiyle ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bilişim Hukuku Uzmanı Prof. Dr. Yaman Akdeniz, dosyaya bakan hakimin aynı gün 95 karar verdikten sonra 96'ncı kararında Ekşi Sözlük'e engelleme getirdiğini belirtti.

Hukukçu Kerem Altıparmak da Akdeniz'in paylaşımını alıntılayarak aynı hakimin 39 iş gününde 1532 karar verdiğine dikkat çekerek, "Saat başına 5 karar. 95 karar aldığı günlerde saatte 12 karar alıyor. Her 5 dakikada bir karar. Gerçekten bir süper insan" dedi.

Ne olmuştu?

Maraş merkezli depremlerin ardından platformda yapılan paylaşımlar nedeniyle hedef gösterilen Ekşi Sözlük hakkında 21  21 Şubat'ta erişime engelleme kararı verilmişti.

Kararın ardından açıklama yapan AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyesi Mücahit Birinci, "'Ekşi Sözlük kapanmasın, bana da çok hakaret var, ama özgürlüktür' diyen siyasetçiler, münhasıran kendilerine sövdürdükleri özel mecralarını açabilirler" demiş ve  sitenin kapalı kalacağını ifade etmişti.

Ekşi Sözlük yönetimi ise 23 Şubat'ta Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile bir görüşme gerçekleştirmişti. Görüşmenin ardından açıklama yapan yönetim, erişim engeli kararına gerekçe olarak herhangi bir içeriğin gösterilmediğini, gerekçenin "Ekşi Sözlük yazarları tarafından kamuoyuna yanlış bilgiler verilmesi"nin olduğunu aktarmıştı. (HABER MERKEZİ)