İmamoğlu ile Kurum arasında metro polemiği: 'Şantiyelere hafriyat döktüler'

İBB'nin metro hatlarını bitiremediğini, temeli atılan şantiyelere de hafriyat döküldüğünü öne süren Murat Kurum'a yanıt veren Ekrem İmamoğlu, "65 kilometrelik hattı mart ayında tamamlayacağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum 'Türkiye Yüzyılı İstanbul Vizyonu Toplantısı'nda konuştu. 'Sistem İstanbul' adı altında projelerini açıklayan Kurum, mevcut İBB yönetiminin temeli atılan metro şantiyelerine hafriyat döktüğünü öne sürdü.

Kurum, "Beş yılda bize 230 KM metro yapma sözü verdiler. Bırakın bu sözü yerine getirmeyi 2019 öncesinde başlanan 10 metro hattının üçünün de yapımını durdurdular. 'Biz açtık' dediler, boy boy reklamlarını bile yaptılar. Açtık dedikleri 47.3 KM'lik metro hattının sadece 8 KM'sini bile zor yaptılar. Durmadılar devam eden metro projelerini iptal ettiler. Daha da vahimi iptal ettikleri yetmezmiş gibi kazısı yapılan, temeli atılan metro şantiyelerimize kamyon kamyon hafriyat döktüler" ifadelerini kullandı.

'MART AYINDA TAMAMLANMIŞ OLACAK'

İş Bankası Blokları İncirli Parseli Temel Atma Töreni’ne katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise Murat Kurum'un iddialarıyla ilgili sorusuya şu yanıtı verdi:

"65 kilometrelik metro hattımızı tamamlamış olacağız mart ayında. Matematiği bile unutarak siyaset yapan arkadaşların nasıl unutkan olduklarını, Kanal İstanbul sorusuna verdiği cevapla görebilirsiniz. Onlar, oy ve seçim öncesi zarar verecek, ve düne kadar hararetle savundukları her şeyi bir anda unutan insanlar. Ya da seçimde eğer fayda verecekse her türlü yola başvuran anlayışlar olduğunu biliyoruz. Onun için benim açımdan çok önemli değil verdiği rakamlar ve sayı." (HABER MERKEZİ)