İmamoğlu'ndan Kavuncu açıklaması: 'Kendi özgür iradeleriyle yola çıkan her aday değerlidir'

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2019 yılında Millet İttifakı olarak seçime girdiklerini hatırlatarak, “Tabii ki siyasi partiler aday gösterecek, kararlar alacak, adaylar yola çıkacak” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bakırköy’de, KİPTAŞ Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma Töreni’nde konuştu.

İmamoğlu, İYİ Parti'nin Bura Kavuncu'yu İBB adayı olarak göstermesiyle ilgili şu ifadeleri kullandı:

'KENDİ ÖZGÜR İRADELERİYLE YOLA ÇIKAN HER ADAY DEĞERLİDİR'

"2019 yılında Millet İttifakı diye çıktığımız yolcuğa rağmen, ben o zaman ilk açıklamamda ‘Biz İstanbul İttifakı için yola çıkıyoruz ve İstanbul İttifakı’nın oyuna talibiz’ diyerek İstanbul’un bütün insanlarını bu sürece kattığım gibi bugün yine aynı yerdeyim. Ben o yolculuğun daha da güçlenerek devam ettiğini düşünüyorum. Tabii ki siyasi partiler aday gösterecek, kararlar alacak, adaylar yola çıkacak. Elbette ki bu bir ihtirasla veya başka duygularla olduğunu vatandaşımız da düşünmüyordur. Başka uzlaşmalar var mıdır, yok mudur vatandaşlarımız böyle düşünmeyeceklerdir diye düşünüyorum. Kendi özgür iradeleriyle yola çıkan her aday değerlidir. Biz yola devam ediyoruz” dedi.

İmamoğlu Buğra Kavuncu ile görüşüp görüşmediğine ilişkin soruya ise şu yanıtı verdi:

"Adaylığı açıklandıktan sonra değil de bütün adaylar olgunlaştıktan sonra hepsini arayıp tek tek tebrik edeceğim.”

'65 KİLOMETRELİK METRO HATTINI MARTTA TAMAMLAMIŞ OLACAĞIZ'

İmamoğlu, Murat Kurum’un “Sadece 8 km metro yaptılar” açıklamasına yönelik ise şunları söyledi:

“Şöyle, 65 kilometrelik metro hattımızı tamamlamış olacağız mart ayında. Matematiği bile unutarak siyaset yapanların nasıl unutkan olduklarını ‘Kanal İstanbul’ sorusuna verdiği yanıtla görebilirsiniz. Onlar bazı oy ve seçim öncesi zarar verecek, düne kadar hararetle savundukları her şeyi bir anda unutan insanlar. Seçimde eğer fayda verecekse her türlü yola başvurabilen arkadaşlar olduğunu biliyoruz.” (HABER MERKEZİ)