Ekrem İmamoğlu: Çok özel bir İstanbul modeli gerçekleşiyor

İBB Başkanı İmamoğlu "20 yıldır büyükşehirden hizmet almayan, farklı siyasi partiyle yönetildiği için cezalandırılan ilçeler vardı. Bugün o yok. Bence çok özel bir İstanbul modeli gerçekleşiyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tuzla ilçesinde yürüttükleri çalışmalarından bazılarını bugün yerinde inceledi.

ANKA Haber Ajansı'nın haberine göre Ekrem İmamoğlu, Aydınlı Mahallesi’ndeki Tuzla Hal Binası inşaatı, İstasyon Mahallesi’ndeki Tuzla Yaşam Vadisi ve Postane Mahallesi’ndeki Tuzla Şehit Ömer Öner Sahil Parkı’ndaki çalışmaların geldiği aşamalarla ilgili İBB bürokratlarından bilgi aldı.

Tuzla ziyaretiyle ilgili değerlendirmelerini Şehit Ömer Öner Sahil Parkı'nda yapan İmamoğlu, "39 ilçenin her ilçesinde olduğu gibi, burada da ilk geldiğimiz andan itibaren hem öncesinde verdiğimiz vaatler hem sonrasında ortaya koyduğumuz tespitlerle yolculuklar belirledik. Burada çok önemli bir arıtma tesisini devreye aldık. Türkiye'nin en büyük arıtma tesisi kapasitesine ulaştı, 650 bin metreküplük" diye konuştu.

'YANLIŞ BAŞLAYAN TUZLA HALİ'Nİ DAHA VERİMLİ ŞEKİLDE İNŞA EDİYORUZ'

"Yine çöp suyuyla ilgili ta Ömerli'deki çöp arıtma tesisiyle ilgili buraya yansıyan sorunun çözümünde attığımız büyük yatırım adımı… Ki o da bu sene bitiyor" diyen İmamoğlu, şöyle devam etti:

"Yeşil alanları genişletme ve bir kısmının bakımını yapmaktan birçok konusuna kadar yaptığımız sosyal alanlarla ilgili gelişmeler… Ki bir lojistik alan imalatı yapıyoruz. Bize göre yanlış başlamış olan Tuzla Hali’ni daha verimli, daha makul bir imalatla ve buraya taşınacak olan Erenköy'deki hal esnafının beklentilerini karşılayan ve orada farklı ilave binalardan elde ettiğimiz alanlarla depreme dönük hem lojistik merkezi hem deprem, acil süreçlerin yönetildiği bir alan, aynı zamanda günlük 15 bin kişilik yemek kapasitesi olan üretim tesisi gibi alanları şu anda inşa ediyoruz."

'MOTTOMUZ KENTİN HER NOKTASINA EŞİT HİZMET'

Tuzla Belediyesi'nin ilçenin ihmal edildiği yönünde sitemleri olduğunu dile getiren İmamoğlu, "Tuzla’da, mevcut yöneticilerinin 'En uçta olduğumuz için ihmal ediliyoruz' dediği noktadan, her konusuna değinen, dokunan bir İstanbul Büyükşehir Belediyesi var. Mottomuz şu; Silivri'den Tuzla'ya, Sultanbeyli'den Çatalca'ya, kentin her noktasında eşit hizmet" dedi.

Siyasi parti ayrımcı yapmadıklarını bundan sonra da yapmayacaklarını belirten Ekrem İmamoğlu, "Göreve başladığımızdan bugüne ve hesabını vereceğimiz son güne kadar, görecekler, siyasi parti ayrımı yapmaksızın her ilçede altyapıdan üstyapıya, sosyal hizmetlerden yardımlaşmaya varıncaya kadar, kişi başı yapılan yatırım neredeyse birbiriyle eşit çıkacak" şeklinde konuştu.

AK Parti döneminde İBB yönetiminin ilçeler arasında ayrımcı yaptığını söyleyen İmamoğlu, "Daha önce ne yazık ki siyasi ayrımcılık, ilçeler arasında en üst seviyeye çıkmış durumdaydı. Tek bir çivinin çakılmadığı, 20 yıldır büyükşehirden hizmet almayan, farklı siyasi partiyle yönetildiği için cezalandırılan ilçeler vardı. Ama bugün o yok. Bence çok özel bir İstanbul modeli gerçekleşiyor yerel yönetim nezdinde. Tuzla da bunun karşılığını en iyi örnekleriyle alıyor. Yeşil alandan ulaşımına, altyapı yatırımlarından çevre yatırımlarına, D 100 kara yolundaki yan yol inşaatından birçok konuya kadar değinmediğimiz sorunu kalmadı diyebilirim. Gönül daha çok şeyleri yapmak istiyor. İnşallah da bunu birlikte başaracağız" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)