Ekonomistlerden Merkez Bankası yorumu: 'Enflasyonu patlatan ekip gitmiş'

Ekonomistler, Merkez Bankası başkan yardımcılarının Cumhurbaşkanı kararıyla görevden alınması ve yeni isimler atanmasını değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararnameyle Merkez Bankası'nın 3 başkan yardımcısı görevden alındı. Buna göre Merkez Bankası Başkan yardımcıları Emrah Şener, Taha Çakmak ve Mustafa Duman görevden alındı. Yerlerine; Osman Cevdet Akçay, Fatih Karahan ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hatice Karahan atandı.

Ekonomistler yeni Merkez Bankası başkan yardımcılarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu:

Murat Muratoğlu: Enteresan biçimde Erdoğan’ın yaptığı atamalar liyakate dayalı ve çok başarılı…Merkez Bankası resmen bağımsız karar alacak hale geldi! Fazlasıyla iyi… Tuzak falan olmasın?

İris Cibre: Ekonomi tarafında !!! liyakatli atamalar deyip durduk Bu tip atamalar olumludur Dünkü sunum da (bir kaç eleştirel nokta hariç) olumluydu Bu sunum sonrası gelen atamalardan anlaşılıyor ki sıkıntılı gidişat kabullenildi Belki de vites artırmaya da izin verilecek “İzin verilecek” cümlesini tabii ki olumlu bulmuyorum fakat ortamımız bu, öyle değil mi? Biraz daha bekle gör politikası…

Barış Esen: Merkez Bankası’na yapılan atamalar faiz artışı kadar etkili ve önemli..Rasyonel olan enflasyon yükselirken faiz indiren ekibin faiz artış döneminde değişmeseydi.

Selva Demiralp: Hem Eylül 2021 sonrasında ekonomiyi felakete sürükleyen kararları onaylayan ekibin tasfiye edilmesi hem de yerlerine bu kadar saygın isimlerin tercih edilmesi çok olumlu sinyaller. Dilerim yeni ekip bizi Eylül 2021’deki şartlara bir an önce getirebilecek politika alanına sahip olur.

Kerim Rota: Sonunda TCMB’ye yakışan çok liyakatli ve önemli atamalar yapıldı. Güçlü liderler güçlü isimlerle yola çıkar. İlerisi için umutlanmamak mümkün değil. Tüm hocalara başarılar diliyorum.

Uğur Gürses: Enflasyonu patlatan ekip gitmiş, üç iyi özgeçmişi olan isim gelmiş.

Şenol Babuşçu: TL mevduata paranızı yatırmayın. Negatif reel faiz devam edecek. Paranız eriyecektir. Enflasyon artmaya devam edecek. İhtiyaçlarınızı ertelemeyin. Biran önce alın. Kredi almak daha da zorlaşacak ve maliyeti de artacaktır. Gelir gider dengenizi çok iyi ayarlayın.

(HABER MERKEZİ)