Ekonomist Ağaoğlu: Borsadaki rekorlar şişirilmiş rakamlar

Borsa İstanbul'da endeks 'rekor' seviyelerde görünüyor. Ağaoğlu ise "Rekor dediğin 5,1 dolar düzeyinin aşılmasıdır. Yaşanan TL bazında rekorlar. Enflasyonla şişirilmiş rakamlar" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftaya yüzde 1,05 yükselişle 'rekor seviye' olan 7.795 puandan başladı.

Bankacılık endeksi yüzde 1,01 ve holding endeksi yüzde 1,04 artış kaydetti. Tüm sektör endeksleri yükselirken, en fazla kazandıran yüzde 2,21 ile inşaat oldu.

Ekonomist Ali Ağaoğlu, aslında borsada rekor seviyede olunmadığına işaret etti.

YATIRIM FONLARI TAVSİYESİ

Ekonomim gazetesinin 'Şans Sohbetleri' programına katılan Ağaoğlu, hem borsaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu hem de borsayla ilgilenenler için yatırım fonlarına işaret etti.

Ağaoğlu'nu borsaya ilişkin açıklamaları şöyle:

"Rekor dediğin benim için 5,1 dolar düzeyinin aşılmasıdır. Yaşanan TL bazında rekorlar. Enflasyonla şişirilmiş rakamlar...

Endeks 3 doları bulmadı. Oysa daha önce 5,1 dolarda üç defa zirve gördü. Ben TL bazında gelinen seviyelere rekor demem. Ayrıca faizde yeknesaklık oluşmadan borsa tarafında fiyatların sağlıklı oluşmadığını düşünüyorum. Onun için de tek tek hisse senedi peşinde koşmak yerine borsadaki yatırım fonları üzerinden yatırımı daha sağlıklı buluyorum. En iyi getiriyi sağlayamazsınız ama borsa endeksine paralel getiri sağlar, en azından enflasyondan korunursunuz."