Morgan Stanley: En güvenli para birimi limanı dolar

ABD yatırım bankası Morgan Stanley analistleri, Japon yeni ve İsviçre frankının göreceli olarak güvenli varlıklar olduğunu, ancak 2020'deki türbülans ortamında doların en iyi güvenli liman para birimi olduğunu öne sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dolar göstergesi, Fed'in (ABD Merkez Bankası) temmuz ayı politika toplantısına ilişkin tutanakların yayınlanması öncesinde iki yılın en düşüğüne yakın seviyelerden işlem gördü. Morgan Stanley analistleri ise hazırladıkları araştırma notunda, "ABD dolarının, özellikle düşük ABD faizlerinin doları 'carry trade'için daha cazip fonlama para birimi haline getirdiği bu dönemde, en iyi güvenli liman para birimi olmasını bekliyoruz" yorumunda bulundu. Ancak analistler halen, risk bekleyişlerinin şimdilik destek bulmaya devam etmesini beklediklerini ve bu nedenle dolarda "aşağı eğilim" düşüncesini koruduklarını belirttiler.

CNBC'nin haberine göre Morgan Stanley dünkü değerlendirmesinde, Japon yeni ve İsviçre frankının göreceli olarak güvenli varlıklar olduğunu, ancak 2020'deki türbülans ortamında, ABD dolarının en iyi güvenli liman para birimi olduğunu öne sürdü.

"Carry trade", yatırımcıların dolar ve yen gibi düşük faizli para birimleri ile borçlanıp, faizden kazanç sağlamak amacıyla daha yüksek faizli varlıkları satın aldığı işlemlere deniyor.

Bloombergh'deki habere göre de bazı Döviz stratejistleri, korona virüsü teşvik paketine ilişkin tartışmalar dahil, ABD'deki siyasi belirsizliklerin de doları olumsuz etkilediğini düşünüyor.

BK Asset Management idari Direktörü Boris Schlossberg, salı günü hazırladığı notta, "DC'de (Washington) kilitlenme ne kadar uzun sürerse, dolarda satış dalgasının yoğunlaşma riski o denli artar" dedi.