'Müjde' PETKİM ve TÜPRAŞ'ı yükseltti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Cuma günü müjde vereceğiz" açıklamasının ardından PETKİM ve TÜPRAŞ hisseleri fırladı.  

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Cuma günü bir müjde vereceğiz, Türkiye'de yeni bir dönem başlayacak" açıklamasının ardından sosyal medyada 'Petrol bulundu' paylaşımları yapıldı. Açıklamanın ardından borsada da hareketlilik arttı. Borsa İstanbul (BIST) 100 Endeksi'nde yükseliş yüzde 2'yi aşarken Dolar/TL kuru 7.28'e geriledi.

Erdoğan: Cuma günü müjde vereceğizErdoğan: Cuma günü müjde vereceğiz

BIST yüzde 2'yi aşan primle 1,115 seviyesine yükseldi. Petrol' kelimesi Twitter'da Türkiye gündemine 3. sıradan girince Borsa İstanbul'da işlem gören enerji hisselerinde yükseliş yaşandı. Güne 3.84 liradan başlayan PETKİM hisseleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından hemen önce 3.91 liradan işlem görüyordu. Açıklamanın ardından ise saat 17.00 itibarıyla PETKİM hisseleri 4.23 liraya yükseldi. Günlük yükseliş yüzde 10'u buldu.

TÜPRAŞ hisseleri de aynı şekilde 79.95 liradan güne başlamış Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları öncesinde ise 79.80liradan işlem görüyordu. Yani hafif bir düşüş yaşamıştı. Açıklamaların ardından ise 17.00 itibarıyla 86.80 liraya ulaştı. Günlük yükselişi yüzde 8.7'ye ulaştı. (HABER MERKEZİ)