Erdoğan: Cuma günü müjde vereceğiz

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, korona virüsü salgınına ilişkin "Son dönemde vaka sayılarında kısmi bir artış yaşansa da salgın halen kontrolümüz altındadır" açıklamasını yaptı. Erdoğan, 'ekonominin de salgın öncesi ivmesini tekrar yakaladığını' öne sürdü. Erdoğan, "Yarın malum Perşembe. Ardından Cuma. İnşallah Cuma günü tüm milletimize bir müjdeyi vermekle karşı karşıya olacağımızı tahmin ediyor ve buna inanıyorum. Şu anda bu müjdenin hayalleri rüyası içindeyiz. Türkiye’de yeni bir dönemin açılacağına şimdiden inanıyorum" dedi. Berat Albayrak da "Türkiye'de bir eksen değişikliği olacak" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başkent Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası'nın Açılış Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın konuşmasında şu başlıklar öne çıktı:

SÜRECİ YÖNETEN NADİR ÜLKELERDENİZ: İnsanımızın sağlığından taviz vermeden, vatandaşımızı mağdur etmeden ekonomimizi yeniden büyüme trendine sokmaya gayret ediyoruz. Salgın sadece sosyal hayatı değil üretimden ticarete, turizme kadar günlük yaşantının her alanını etkilemiştir. Ülkemizin zamanında attığı kararlı adımlarla süreci yöneten nadir ülkelerden biridir.

VAKALARDA KISMI ARTIŞ VAR: Son dönemde vaka sayılarında kısmi bir artış yaşansa da salgın halen kontrolümüz altındadır.

EKONOMİ İVME YAKALADI: Sanayi üretimi dünyada en hızlı toparlanan dünyada ilk 5 ülkeden biri oldu. Yılın ilk 7 ayındaki yatırım talebi salgına rağmen geçen senenin yüzde 28 seyri üzerinde seyrediyor. Konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 125 artarak tarihi rekora imza attı. Ülkemiz kaynaklı olmayan bazı sıkıntılarla karşılaşsak da, Türk ekonomisi salgın öncesi ivmesini tekrar yakalamış görünüyor.

SEVR'E BOYUN EĞMEYECEĞİZ: Hidrokarbon arama faaliyetlerimize de hız kazandırdık. Akdeniz’de attığımız adımlar enerji dışa bağımlılığımız ortadan kaldırmak için hayati öneme sahiptir. Özellikle “Doğu Akdeniz’de ne işimiz var?” diye soran muhalefetin bu hususları iyi dinlemesini istiyorum. Türkiye’nin doğu Akdeniz’den Libya’ya kadar yürüttüğü mücadele sadece bir hak mücadelesi değil bir istikbal mücadelesidir. Vatanımızı savunmak için ne kadar önemli gayretler veriyorsak bugün mavi vatanı savunmak da o derece önemlidir. Bir asır önce nasıl millet olarak Sevr’i yırtıp atmışsak bugün de Doğu Akdeniz’de dayatılmak istenen Sevr’e boyun eğmeyeceğiz. Yüzde yüz haklı olduğumuz bu meselede şayet korsanlığa prim verirsek gelecek nesillerin yüzüne bakamayız. Evlatlarımıza cesaret yoksunu bir ülke teslim edemeyiz. Maalesef birçok alanda geçmişte yapılan hataların bedelini ödemek zorunda kaldık. Özellikle tek parti CHP’sinin dış politikada bıraktığı kötü mirasın ceremesini 83 milyon olarak biz çekiyoruz. Misak-ı Milli sınırlarımıza sahip çıkılmamasıyla Adalar meselesinde ürkek davranılmasının ülkemize çok büyük maliyeti olmuştur. Sadece uğrunda şehitler erdiğimiz toprakları kaybetmedik güneydeki zengin enerji kaynaklarının da dışında bırakıldık.

CUMA GÜNÜ BİR MÜJDE VERECEĞİZ: Yarın malum Perşembe. Ardından Cuma. İnşallah Cuma günü tüm milletimize bir müjdeyi vermekle karşı karşıya olacağımızı tahmin ediyor ve buna inanıyorum. Şu anda bu müjdenin hayalleri rüyası içindeyiz. Cuma günü inşallah bu müjdeyi milletimize vermek suretiyle Türkiye’de yeni bir dönemin açılacağına şimdiden inanıyorum.

BERAT ALBAYRAK: EKSEN DEĞİŞİKLİĞİ OLACAK

Törenin ardından Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, gazetecilere açıklama yaptı.

"Türkiye çok tarihi projelere imza atıyor" diyen Albayrak, "Beton edebiyatı lobisi var. Beton edebiyatı lobisi, betonlar arasında tasfiye olurken, gelecekte Türkiye inşallah bu dönüşümü her anlamda savunma sanayisinde, enerji teknolojilerinde birçok alanda ileri bir noktaya taşıyacak. Buna gönülden inanıyoruz bugün tarihi bir gün. Şunu çok net söyleyeyim, önümüzdeki günlerde çok daha güzel haberlerle Türkiye, inşallah mutlu ve güçlü bir şekilde geleceğe uyanacak diyorum" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasında bahsettiği "müjde"nin sorulması üzerine Albayrak, "Cumhurbaşkanımız dedi. Hakikatten Türkiye için bir eksen değişikliği, bir değişim ve dönüşüm noktasında önemli bir süreç olacak bu. Önemli bir haber olacak. Onun için Cumhurbaşkanımızın söylediğinin bir adım ötesine bir kelime daha söylemek doğru olmaz. Cumayı bekleyelim, biraz meraklanalım. Türkiye açısından inşallah çok güzel günler bizi bekliyor" dedi. (HABER MERKEZİ)