Hükümetin yeni teklifine Memur-Sen'den ret

Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti Başkanı Ali Yalçın, bakanlığa giderek Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile memur zamlarını görüştü. Hükümet yeni teklifini yüzde 4+4 ve yüzde 3+3 zam teklif etti. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, hükümetin zam teklifini bir kez daha reddetti. Yalçın, en geç bugün yeni bir teklif beklediklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti Başkanı Ali Yalçın gece saatlerinde bakanlıkta görüştü. Hükümet, 5. Dönem Toplu Sözleşmesi kapsamında memur ve memur emeklisine 2020'de yüzde 4+4, 2021'de yüzde 3+3 zamdan oluşan yeni teklifte bulundu. Yalçın, yeni bir teklif beklediklerini söyleyerek teklifi reddetti.

Bakan Selçuk'un yüzde 4+4 ve yüzde 3+3 zammın yanında enflasyon farkından oluşan yeni teklifinin ardından Ali Yalçın, Twitter hesabı üzerinden açıklamalar yaptı. Yalçın, "Başkanlar Kurulumuzda her yönüyle ele alacağız" dedi.

'İMZADAN UZAĞIZ'

Sabah saatlerinde kameralar karşısına geçen Ali Yalçın yaptığı açıklamada, son bir buçuk gün sürelerinin kaldığını belirterek, "Yeni teklif tepkilerimizin anlaşılmadığının gösteriyor. Başkanlar kurulumuzu gece acil toplayarak ilk teklifle ilgili değerlendirmemizi yaptık. Başkanlar Kurulumuz sunulan teklifi; yeni bir teklifin sunulması yönüyle takdir etti fakat yeterli zam oranlarını içermemesi nedeniyle de uzlaşmaya ve müzakereye uygun görmedi. Bu nedenle masanın sonuç ve çözüm üretmeme kapasitesinin sonuna kadar kullanılması düşüncesindeyiz. Olumlu yaklaşımlara rağmen hâlâ ciddi bir mesafe alabilmiş değiliz. Çözüm arayışları, müzakereyi çözüm odaklı yürütme gayreti nedeniyle Bakan Selçuk'a teşekkür ediyoruz fakat hâlâ sözleşmeyi imzalamanın uzağındayız. Niyette gayret var ama adalet yok. Mesafe alamadık, sözleşme imza eşiğinin uzağındayız. Şu anda bulunduğumuz noktada uzlaşma seviyesinin uzağındadır. Hakeme başvuru için bir gün yeterlidir diyoruz. İki gün daha müzakere süreci uzatılmalı. Hizmet kollarıyla ilgili masada mesafe alamıyoruz. İki günümüz müzakereye olsun, bir gün de hakem için kalsın diyoruz. Yeni bir maaş zammı teklifini en geç bugün sunmalarını istiyoruz. Masada yaşanan gelişmeler saha ne olacağını belirleyecektir. Biz bugün sözleşme görüşmelerini en az 2 gün uzatacak bir  hamle yapıyoruz. Takvimde değişiklik yapılmalı ve 2 gün daha müzakere süreci uzatılmalıdır. Hizmet kollarıyla ilgili masada mesafe alamıyoruz. Süre yetersizliği masada kendini hissettiriyor. Takvimin uzatılması için 3 gün değil 3 dakikada yeter ama müzakere için 3 gün yeterlidir. Yeni teklifimize olumlu yaklaşmaları gerektiğini düşünüyoruz. Memur-Sen'e bağlı sendikaların çağrılarına rağmen onları mağdur etmeye yönelik tekliflerde ısrarcı olunmayacağına olan inancımızı koruyoruz" ifadelerini kullandı.

Kamu İşveren Heyeti ile Kamu Görevliler Heyeti arasında 1 Ağustos'ta başlayan süreç kapsamında hükümet 16 Ağustos Cuma günü ilk zam teklifini açıklamıştı. 2020'nin ilk altı ayında yüzde 3,5, ikinci altı aynda yüzde 3, 2021'nin ilk altı ayında yüzde 3, ikinci altı ayında yüzde 2,5 zamdan oluşan bu teklif, memur konfederasyonlarınca kabul görmemişti. Memur-Sen, taban aylığa seyyanen 200 lira, ilk yıl yüzde 8+7, ikinci yıl yüzde 6+6 zam ve birinci yıl yüzde 3, ikinci yıl yüzde 2 refah payı talebinde bulunmuştu. (HABER MERKEZİ)

Hükümetin memur zammı teklifi: Yüzde 3,5+3Hükümetin memur zammı teklifi: Yüzde 3,5+3