Hükümetin memur zammı teklifi: Yüzde 3,5+3

Hükümet kamu emekçilerine 2020'de yüzde 3,5+3, 2021'de yüzde 3+2,5 zam ve enflasyon farkı teklif etti. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Makul bir teklif bekliyoruz dedik, malul bir teklif geldi. Kabul etmemiz mümkün değil" diyerek heyeti salondan çıkardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hükümet ve Memur-Sen, 3 milyon 200 bin kamu emekçisi ile 2 milyona yakın kamu emekçisi emeklisinin 2020 ve 2021 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 5. Dönem Toplu Sözleşmesi kapsamında dördüncü kez toplandı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un katılımıyla Bakanlığın Reşat Moralı Salonu'nda yapılan toplantıda, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Kamu İşveren Heyeti ile hizmet kollarında yetkili sendikaların temsilcileri yer aldı.

Kamu İşveren Heyeti 2020 yılı ilk 6 ay için yüzde 3,5, ikinci 6 ay için yüzde 3, 2021 yılı için yüzde 3, ikinci 6 ay için yüzde 2,5 oransal artış önerdi. Hükümetin teklifini değerlendiren Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Makul bir teklif bekliyoruz dedik, malul bir teklif geldi. Kabul etmemiz mümkün değil" diyerek heyeti salondan çıkardı. Yalçın, "Bu teklifi yok sayıyoruz, yeni bir teklif bekliyoruz" dedi.

MEMUR-SEN YÜZDE 8+7 TALEP ETMİŞTİ

Toplusözleşme masasında 11 hizmet kolunun tamamında yetkili konfederasyon olan Memur-Sen, taban aylığa seyyanen 200 lira, ilk yıl yüzde 8+7, ikinci yıl yüzde 6+6 zam ve birinci yıl yüzde 3, ikinci yıl yüzde 2 refah payı talebinde bulunmuştu. (HABER MERKEZİ)