Türk Telekom'da toplu iş sözleşmesi imzalandı

Türk Telekom'daki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmaya sonuçlandı. Türkiye Haber-İş Sendikası, ücretlere ilk yıl için ortalama yüzde 21.7, üçüncü ve dördüncü altı aylarının her biri için yüzde 4.25 oranında zam yapıldığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türk Telekom ve Türkiye Haber-İş Sendikası arasında, yaklaşık 10 bin 200 çalışanı kapsayan toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlandı. Sendika Genel Başkanı Veli Solak, "Ülkedeki koşullar dikkate alındığında iyi bir sözleşme imzaladık" dedi.

Türkiye Haber-İş Sendikası, Türk Telekom'daki TİS görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandığını açıkladı. Sendikadan yapılan yazılı açıklamaya göre, ücretlere ilk 6 ay için seyyanen 480, ikinci 6 ay için seyyanen 300, üçüncü ve dördüncü 6 aylık dönemler için yüzde 4,25 zam yapılacak.

İlk yıl için ücretlere ortalama yüzde 21.7 zam yapıldığı aktarılan açıklamada, "Sözleşmenin üçüncü ve dördüncü altı aylarının her biri için yüzde 4.25 oranında zam alınmıştır. Yine üçüncü ve dördüncü altı aylık dönemdeki TÜFE enflasyon oranının yüzde 4.25'i geçmesi halinde, geçen kısmın tamamının ücretlere ilave edilmesi hükme bağlanmıştır" denildi.

Sosyal yardım ödemelerinde de ücret zammı oranında artış yapıldığı belirtildi.

SOLAK: İYİ BİR SÖZLEŞME İMZALADIK

TİS imzalanmasının ardından yazılı açıklama yapan Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Veli Solak, görüşmelere makul talepler başladıklarını ifade etti.

Solak açıklamasında, "Masaya yapıcı ve makul taleplerle oturduk. Bu yaklaşımımıza işveren tarafından da karşılık verildi. Böylece ülkemizin en önemli kurumlarından Türk Telekom'da TİS anlaşmasını işverenle karşılıklı iyi niyet adımları atarak bağıtladık. Ülkedeki koşullar dikkate alındığında iyi bir sözleşme imzaladık" ifadelerine yer verdi. (HABER MERKEZİ)