TÜPRAŞ işçileri rafineriye kapandı

Koç Holding'e ait TÜPRAŞ'ta toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanamadı. İşçiler kendilerini bugün rafineriye kapatmaya başladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Toplu iş sözleşmeleri Koç Holding’in üç maddede dayatması nedeniyle tıkanan ve Yüksek Hakem Kuruluna giden TÜPRAŞ işçileri, rafineriye kapanma kararı aldı.

Aliağa, Kocaeli, Kırıkkale ve Batman rafinerilerinde çalışan 4 bin 300 işçi fabrikalarına kapandı. Gündüz vardiyası ile 16-24 vardiyasında çalışan işçiler fabrikaya kapanırken, gece vardiyasındaki işçilerin de rafinerilere gelmeye başladığı öğrenildi.

Aylardır rafineri önünde eylem yaparak toplu iş sözleşmesi (TİS) sürecinde patronla anlaşmaya varamayan TÜPRAŞ işçileri, Koç Holding Genel Merkezi önünde dört rafinerinin katılımıyla gerçekleştirdikleri eylemin ardından bugün rafineriye kapanma kararı aldı.

Petrol-İş üyesi işçiler, bugün saat 16.00 itibariyle Aliağa, Batman, Kırıkkale ve İzmit’te rafineriye kapanarak iş yerini terk etmeme eylemlerine başladı. Evrensel'de yer alan habere göre anlaşmazlık yaşanan maddeler vardiya sistemi, mazeret izinleri ve sözleşme süresi ile ilgili. (Kaynak: Evrensel)