Ticaret odasından çalışanlara ihtarname: Kriz var maaşları kıstık!

Birecik Sanayi Odası Başkanı Saadettin Bilgin, "Türkiye’de ekonomik kriz olduğunu" notere tasdik ettirdi! Bilgin, 1 Kasım 2018 tarihinde oda çalışanlarından; Hüseyin Kuş, Nazire Nazan Cengiz, Zeki Kaçan ve Sabri Karadağ Birecik Noteri’nden bir ihtarname çekerek maaşlarının asgari ücrete düşürüleceğini bildirdi: İtiraz eden atılacak!

Google Haberlere Abone ol

GAZİANTEP - Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde Sanayi ve Ticaret Odası, dört çalışanına noterden ihtarname çekerek "ülkede yaşanan ekonomik kriz dolayısı ile maaşlarının asgari ücrete çekildiğini, itiraz edenin istifa etmiş sayılacağını" bildirdi.

'YA ASGARİ ÜCRET, YA İSTİFA' DAYATMASI

Birecik Sanayi Odası Başkanı Saadettin Bilgin tarafından 1 Kasım 2018 tarihinde oda çalışanları; Hüseyin Kuş, Nazire Nazan Cengiz, Zeki Kaçan ve Sabri Karadağ'a Birecik Noteri’nden çekilen ihtarnamede Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik krize dikkat çekti. Başkan Bilgin, “Ülke ekonomisi bozuk olduğundan, Birecik Sanayi ve Ticaret Odası’nın bütçesinin yetersizliği sebebiyle, Hüseyin Kuş, Nazire Nazan Cengiz, Zeki Kaçan ve Sabri Karadağ isimli personellere maaşlarının asgari ücret düzeyine çekileceğini, yeni maaş düzenlemesini kabul etmedikleri takdirde istifa yolunun açık olduğunu tarafınıza ihtar ederim” dedi.

Avukat Mesut Karavelioğlu

AVUKAT KARAVELİOĞLU: İŞ KANUNU'NA AYKIRI

Gaziantep Barosu avukatlarından İş Hukuku uzmanı Avukat Mesut Karavelioğlu, Birecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Saadettin Bilgin’in böyle bir uygulamaya gidemeyeceğini, bunun 'yasal olmadığını' ifade ederek, “Bir sanayi ve ticaret odası başkanının ekonomik krizi bu kadar açık bir biçimde ortaya koyup, notere tasdik ettirmesi ne kadar gerçek ise dört personelin maaşını asgari ücret seviyesine çekemeyeceği de o denli gerçektir. Bu hem İş Kanunu’na hem de Anayasamıza aykırıdır. Hiçbir mesnedi ve dayanağı yoktur” dedi.

İhtarname gönderilen çalışanların 2 bin 750 ile 3 bin lira arasında maaş aldığı öğrenildi. Asgari ücret ise halen 1.600 lira.

.