Zümrüt İmamoğlu: Politika faizinde 500 baz puan artış bekliyorum

TÜSİAD Başekonomisti Zümrüt İmamoğlu, Merkez Bankası'nın faiz artışı yapmamasının "piyasaya kötü bir sinyal" olacağını belirtti. İmamoğlu, politika faizinde 500 baz puanlık artış beklediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TÜSİAD Başekonomisti Zümrüt İmamoğlu, Merkez Bankası'nın 500 baz puan faiz artışı yapmasını beklediğini söyledi. İmamoğlu, "Faiz artışı problemleri çözmeyecek ancak artırılmaması gelecek dönemlerde uygulanacak politikalar açısından piyasaya çok kötü bir sinyal olur" dedi.

'FAİZ ARTTIRILMAZSA KÖTÜ BİR SİNYAL OLUR'

TÜSİAD Başekonomisti Dr. Zümrüt İmamoğlu, Bloomberg HT'de Ali Çağatay'ın sorularını yanıtladı.

Merkez Bankası'nın faiz artışı yapması gerektiğini söyleyen İmamoğlu, "Faiz artışı problemleri çözmeyecek ancak artırılmaması gelecek dönemlerde uygulanacak politikalar açısından piyasaya çok kötü bir sinyal olur. Buradaki artışın miktarına baktığımızda ise şu anda zaten 19.25'ten bir fonlama var, yani 150 baz puanlık örtülü bir faiz artışı yapıldı" dedi.

'SADELEŞMEDEN ÖDÜN VERİLECEK Mİ YA DA POLİTİKA FAİZİNDEN FONLAMA MI YAPILACAK?'

Politika faizinde artış beklediğini kaydeden Zümrütoğlu, şöyle devam etti:

"Çünkü biz bir sadeleşme yapmıştık ve Merkez Bankası bize piyasayı politika faizinden fonlayacağını, üst bant ve alt bandın simetrik olarak devam edeceğini ancak orayı çok fazla kullanmayacağını söylemişti ama Ağustos ayında üst bandı kullanmaya başladı. Burada en önemli noktalardan bir tanesi bant mı genişleyecek yoksa geç likidite penceresini tekrar bir geçiş olacak mı sorusunun cevabı. Yani sadeleşmeden bir ödün verilecek mi ya da politika faizine dönülüp politika faizinden fonlama mı yapılacak? Eğer politika faizinde artış yapılacaksa 500 baz puan artış bekliyorum." (Kaynak: Bloomberg HT)