FED tutanaklarında Türkiye

ABD Merkez Bankasının (FED) son tutanaklarında Türkiye için  "Bazı yükselen piyasa ekonomilerine ait para birimleri karşısında ciddi değer kazandı. Bu finansal kırılganlıklara yönelik endişeleri güçlendirdi" yorumu yer aldı. FED yetkilileri ayrıca, ticaret politikalarından kaynaklanan aşağı yönlü risklerin güçlendiğini düşünüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - FED, Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) 12-13 Haziran tarihlerinde düzenlenen son toplantısına ilişkin tutanaklarını yayımladı.

FOMC'nin politika faizini yüzde 1,75 —2,00 aralığına yükseltme kararı aldığı toplantının tutanaklarında, FED yetkililerinin Amerikan ekonomisine ve para politikasına yönelik değerlendirmelerine yer verildi.

Ülkede ekonomik faaliyetlerin ve iş gücü piyasasının güçlenmeye devam ettiği vurgulanan tutanaklarda, son enflasyon verilerinin yüzde 2 hedefine ulaşılacağına dair güven verdiği belirtildi.

Ticaret gerilimlerine ilaveten, bazı Avrupa ve yükselen piyasa ülkelerindeki siyasi ve ekonomik gelişmelerin de risk teşkil ettiği belirtildi.

Sputnik'te yer alan habere göre dolardaki yükselişin bazı ülkelerin finansal kırılganlıklarını artırdığına işaret eden tutanaklarda, "Dolar, 2017 sonlarındaki faiz artışları ve siyasi gelişmeler nedeniyle Arjantin, Türkiye, Meksika ve Brezilya başta olmak üzere bazı yükselen piyasa ekonomilerine ait para birimleri karşısında ciddi değer kazandı. Bu finansal kırılganlıklara yönelik endişeleri güçlendirdi" değerlendirmesinde bulunuldu.

Etiketler Türkiye FED