Şimşek: Büyüme iç talep kaynaklı gerçekleşti

İlk çeyrek büyüme rakamlarını yorumlayan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek "Büyüme iç talep kaynaklı gerçekleşmiştir. Makine teçhizat yatırımlarının aynı dönemde reel olarak yüzde 7 artması ise önümüzdeki dönem büyümesi için cesaret vericidir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK), açıkladığı verilere göre Türkiye ekonomisi ilk çeyrekte yüzde 7.4 büyüdü. İlk çeyrek rakamlarını değerlendiren Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek "2018 yılı ilk çeyreğinde büyüme iç talep kaynaklı gerçekleşmiştir" dedi.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'nın (GSYH) büyümesinin de bir önceki çeyreğe göre yüzde 2 oranında gerçekleştiğini anlatan Şimşek "Bu gerçekleşmeyle 2018 yılı ilk çeyreğinde Türkiye ekonomisi; OECD, Avrupa Birliği ve G20 ülkeleri arasında en güçlü büyüme performansı gösteren ülkelerin başında yer aldı. 2018 yılı ilk çeyreğinde büyüme iç talep kaynaklı gerçekleşmiştir. Makine teçhizat yatırımlarının aynı dönemde reel olarak yüzde 7 artması önümüzdeki dönem büyümesi için cesaret vericidir" dedi.

İstihdamı desteklemeye yönelik politikalarla son 10 yılda 8.8 milyon kişinin iş sahibi yapıldığını öne süren Şimşek, son açıklanan verilere göre çalışanların katma değer içindeki payının da birinci çeyrek itibarıyla yüzde 37.8’e yükseldiğini ifade etti ve ekledi: "2018 yılı bütününde büyümenin Orta Vadeli Plan ile uyumlu gerçekleşmesini bekliyoruz. Seçimleri takiben belirsizlikler azalacaktır. Bu dönemde yapısal reformlarımıza hız vererek büyümeyi yüksek patikalarda sürdürülebilir kılacağız."

(HABER MERKEZİ)

Ekonomi yüzde 7.4 büyüdü, cari açık 1.7 milyar dolar artıEkonomi yüzde 7.4 büyüdü, cari açık 1.7 milyar dolar artı