SPK: Çiftlik Bank hakkında suç duyurusunda bulunuldu

SPK, Çiftlik Bank hakkında suç duyurusunda bulundu. SPK'nin açıklamasında, şirketin zarar ettiği ve vaat edilen geliri ödemesinin mümkün olmadığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Çiftlik Bank hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

SPK'den yapılan yazılı açıklamada, Çiftlik Bank'la bağlantılı olan Çiftlik Bilgi İşlem Bilişim Tarım Hayvancılık Tic. Ltd. Şti., Fame Game Hayvancılık Sanayi ve Ticaret A.Ş., Çanakkale Dora Gıda İçecek İnşaat Petrol Tarım ve Hayvancılık Turizm Ticaret Limited Şirketi ve Famegame Software Ltd. isimli şirketlerin faaliyetlerin incelemeye alındığı belirtildi.

'YASAKLANAN PİRAMİT SATIŞ SİSTEMİ BARINDIRIYOR'

Çiftlik Bank'ın internet siteleri ve sosyal medya hesaplarında kullanıcılara yüksek oranlarda getirilerin vaat edildiği, gelir kaynağı olarak da hayvancılık sektörüne yapılan yatırımların gösterildiği kaydedildi. SPK'nin açıklamasında şirketin zarar ettiği, belirlenen oranlarda ödeme yapılmasının mümkün olmadığı aktarıldı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kurulması yasaklanmış olan 'piramit satış sistemi'nin özelliklerini bünyesinde barındırması ve hileli davranışlar yoluyla sisteme para aktaran şahısların zarara uğratılabileceği ve ileride büyük mağduriyetlere yol açabileceği hususları dikkate alınarak, konuyla ilgili olarak 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 157 ve 158'inci maddeleri kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç ihbarında bulunulmasına ve 6502 sayılı Tüketici Kanunu’nun 6’ncı ve 80’inci maddeleri kapsamında gereğinin takdir ve ifasını temin etmek üzere Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na bilgi verilmesine karar verilmiştir." (İSTANBUL/DHA)

CEO 'Çiftlik'i sessiz sedasız terk ettiCEO 'Çiftlik'i sessiz sedasız terk etti

Çiftlik Bank'a bakanlıktan suç duyurusuÇiftlik Bank'a bakanlıktan suç duyurusu