Nutella, Türkiye'ye alternatif fındık üreticileri arıyor

Nutella, fındık üretimi için Türkiye yerine değerlendirdiği alternatif ülkelerle görüşmeler yapıyor. Bu kararda Türkiye ve ABD arasında yaşanan siyasi gerilimin etkili olduğu düşünülüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İtalyan Ferrero SpA şirketinin, Nutella üretimi için tedarik ettiği fındığın büyük oranını karşılayan Türkiye'ye alternatif arayışında olduğu belirtildi. Reuters'in haberine göre şirket, Kanada, Şili ve Avustralya'da tüketicinin isteklerini karşılayacak yeni tedarikçiler için temaslarda bulunuyor.

2.8 milyar dolarlık hacmiyle dünya fındık üretiminin yüzde 70'ini karşılayan Türkiye'ye alternatifler arama yolunda olan şirketin, geçen ay Kanada'nın Ontario eyaletinin Ottawa bölgesinde bir ağaç projesi için yaklaşık 500 bin dolar katkıda bulunduğu ifade edildi. Ferrero'nun aynı zamanda söz konusu projeyi finanse etmenin dışında 2027'ye kadar 400 çiftçiden 25.000 dönüm alanda fındık yetiştirmesini hedeflediği belirtildi.

2,8 milyar dolarlık küresel fındık pazarının büyük kısmını elinde tutan Türkiye’nin ABD ile yaşadığı siyasi gerilimin Ferrero, Nestle ve Kraft Heinz gibi büyük fındık alıcıları için kırılganlık yarattığı ifade edilen haberde, “Ferrero tüm yumurtaları tek sepette toplamanın tehlikeli olduğunu fark etti” deniyor.