FED faiz oranını değiştirmedi

ABD Merkez Bankası (FED), faiz oranını değiştirmedi. FED'in Aralık ayındaki toplantısında faiz artışına gitmesi bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Merkez Bankası (FED), faiz oranını değiştirmedi. Politika faizi yüzde 1-1.25 aralığında tutuldu.

Bloomberg'in haberine göre, Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) 2 günlük toplantısı bugün sona erdi. Toplantıda, politika faizinin değiştirilmeyerek, yüzde 1-1.25 aralığında kalmasına karar verildi. Karar, oybirliği ile alındı. FED'in bu toplantıda faiz artışı yapması beklenmiyordu.

FED'in açıklaması, işgücü piyasasının güçlenmeye devam ettiğini ve işsizlik oranının düştüğü belirtildi. Harcamaların ılımlı bir hızda arttığı ve yatırımların yukarı yönde hareket ettiğini ifade edildi. Enflasyon oranının orta vadede yüzde 2 civarında kalmasının beklendiği kaydedildi.

FED, ekonominin kademeli faiz artırımlarını garanti edecek bir yönde evrilmesini beklediğini belirtti. Aralık'ta yapılacak toplantının ardından FED Başkanı Janet Yellen, basın toplantısı düzenleyecek. FED'in Aralık'taki toplantıda faiz arttırımı kararı alması bekleniyor. FED fon faizi (Fed'in gösterge faizi) vadelileri, faiz arttırımı olasılığını yüzde 85 olarak görüyor

Hürriyet gazetesi yazarı Erdal Sağlam da FED açıklamasının faiz arttırımının sinyali olarak görüldüğünü söyledi. Sağlam, "FED Aralık’ta faiz artışına yeniden başlayacağının sinyalini verirken, 2018 yılındaki artışların seyrini, başta enflasyon olmak üzere, yine ekonomideki gelişmeler belirleyecek. Beklenen bir karar olmasına rağmen doların açıklamadan sonra küçük oranlarda değerlendiği görüldü. FED kararıyla 3.82 civarında oluşan dolar kurunun, başka gelişmelere bağlı olarak, önümüzdeki dönem dalgalı seyrini sürdürmesi sürpriz sayılmamalı. Dalgada yönün yukarı doğru olacağı anlaşılıyor" dedi.