Ali Koç: Hükümet hiç görmediğimiz teşvikler verdi ama sadece teşvikle olmuyor

Ali Koç sadece hükümetten daha önce hiç görmedikleri kadar teşvik aldıklarını ancak sadece teşviğin yeterli olmayacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, İskenderun'da Ford Trucks satış ve servis tesisinin açılışında açıklamalar yaptı.

'CİDDİ TEŞVİK VAR AMA TEŞVİK YETMİYOR'

Ali Koç, hükümetin verdiği teşvikler konusuna değinerek, "Hükümetimiz, devletimizde bu yönde, ciddi atılımlar attı, hiç görmediğimiz teşvikleri de verdi. Ama bu iş sadece teşvikle de olmuyor. Bu iş insan kalitesinden, insan eğitiminden geçiyor. İnşallah geleceğin nesilleri bu ülkenin potansiyeline kavuşması için çok daha iyi eğitilirler. Bu yapay zeka ve teknoloji furyasından Türkiye kendisine fayda sağlayabilir. Bu tip konularda geride olmaz, yakalamak ve öne geçmek için fırsat teşkil eder. Bu da o dönemlerden bir tanesidir. Dolayısıyla ülke olarak bunu yapmalıyız. Koç grubu olarak, her işimizi, yönümüzü geleceğe AR-GE'ye ve inovasyona çeviriyoruz. Bugün bizlere sunulan teşviklerden ve avantajlardan çok ciddi olarak yararlanan biri olarak söylüyorum; bu gelecek için çok önemli tohumların atılmasına imkan veriyor. İnşallah bunun devamı gelir" diye konuştu.

'İNSAN ZEKASINI YAPAY ZEKAYLA DEĞİŞTİRMEKTEN BAHSEDİYORUZ'

Tarihte hep yarış  olduğunu, bu yarışta hep önde olan, lider olanlar, fark atanlar hep teknolojiyi en iyi kullananların olduğunu anlatan Koç, "Biliyorsunuz birinci sanayi devrimini insan gücünü makinelerle değiştirdik. Ama şimdi dördüncü sanayi devriminde bir şeyden bahsediliyor. İnsan zekasını yapay zeka ile değiştirilmesinden bahsediyoruz. Geçmiş dönemlere nazaran bu dönemdeki değişim, inanılmaz bir hızla yani ayak uydurulması çok güç bir hızla karşımıza geliyor ve bütün dengeleri değiştiriyor. Bilgiyi, teknolojiyi hep en iyi kullananlar bir adım önde olmuşlar tarih boyunca, bu dönemde değişen bir şey yok, değişen tek şey o değişimin hızla olması. Yani biz de ülke olarak bu hıza ayak uydurmak zorundayız. Bu bağlamda da hızlı koşmamız gereken alan ülke olarak teknoloji üretmek, bilgi üretmek ve yüksek katma değerli ürün üretmek zorundayız. Türkiye'nin hak ettiği potansiyele kavuşabilmesi için" dedi.  (HATAY/DHA)

Etiketler insan Ford Ali Koç zeka