Sınıra askeri yığınak doları tırmandırdı

Türkiye'nin Suriye'nin İdlib kentine yönelik askeri harekat başlatacağı iddiaları ve Habur sınırında askeri tatbikata başlaması, TL'de değer kaybına neden oldu. Geçen hafta 3.38'e kadar gerileyen ve cuma günü ortalama 3.42 liradan işlem gören dolar 3.46 seviyelerine yükseldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Haftanın ilk iş gününe 3.43 seviyelerinden başlayan dolar, Suriye ve Irak sınırındaki askeri yığınak haberlerinin ardından tırmanışa geçti. Dolar 3.46 liradan işlem görürken, Euro da 4.12'ye yükseldi.

Döviz kurlarındaki yükselişte, Habur sınırındaki askeri tatbikatın yanısıra, Türkiye'nin İdlib'e askeri müdahaleye hazırlandığı haberleri etkili oldu.

GÖZLER FED'DE

Bu hafta doların hareketinde FED'in faiz kararı da etkili olacak. Faiz kararının ardından Başkan Yellen basın toplantısında konuşacak. FED kararı çarşamba akşamı açıklanacak. FED'in faiz oranlarında değişiklik yapması beklenmiyor, ekonomik projeksiyonlar ise güncellenecek.

ALTINDA KAN KAYBI

Dolardaki artışa karşılık altın fiyatlarındaki düşüş devam ediyor. Geçen hafta 1325-1330 dolar aralığında işlem gören altının ons fiyatı haftaya 1314 dolardan başladı.

Serbest piyasada çeyrek altın 239, tam altın ise 955 liradan satılıyor.

(HABER MERKEZİ)

BES olmadı, sırada yastık altı altın varBES olmadı, sırada yastık altı altın var