'Gizlenen' rekortmen BOTAŞ çıktı

Gelir vergisi rekortmenleri açıklandı. 2016 yılına ilişkin gelir vergisi gizli rekortmeninin BOTAŞ olduğu ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 2016 yılına ilişkin kurumlar vergisi rekortmenler listesinin ilk sırasında isminin açıklanmasını istemeyen bir kurum yer aldı. Kurumun bu tavrı ise merak konusu oldu.

Hürriyet yazarı Sefer Levent gizlenen rekortmenin BOTAŞ olduğunu yazdı. BOTAŞ'ın sitesinde yer alan 2016 bilançosunu inceleyen Levent "BOTAŞ kurumlar vergisine konu olan 2016 bilançosunu zaten kendi internet sitesinden duyurmuştu. BOTAŞ’ın resmi internet sitesindeki bilanço incelendiğinde mahçup ya da gizli şampiyonun BOTAŞ olduğu net bir şekilde görülüyor. 2015 yılında 541 milyon lira kar elde eden BOTAŞ geçtiğimiz yılı 8.9 milyar liralık kar ile kapatmış" diye yazdı.

Levent, BOTAŞ'ın sermayesinin Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı'na ait olduğunu hatırlattı ve ana işi doğal gaz ve petrol olan şirketin ürünlerinin vatandaşın cebini doğrudan ilgilendirdiğini vurguladı. Hürriyet yazarı "Acaba diyorum, BOTAŞ yetkilileri “Bu kadar kârınız varsa doğal gazda, akaryakıtta indirime gidin” tepkisi gelir diye mi çekindi? BOTAŞ, vergisini, kârını gururla duyurmak yerine bu yüzden mi saklamak mı istedi? " sorularını gündeme taşıdı.