'İsrail-Türkiye doğalgaz anlaşması birkaç ay içinde imzalanabilir'

İsrail Enerji Bakanlığı Müsteşarı Shaul Meridor, Türkiye ve İsrail arasında kurulacak boru hattı ile ilgili müzakerelerin devam ettiğini aktardı. Meridor, "Kesin bir tarih veremem ama birkaç ay içinde anlaşma imzalanabilir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail Enerji Bakanlığı Müsteşarı Shaul Meridor, Atlantik Konseyi Toplantısı için İstanbul'a geldi. NTV yayınına katılan Türkiye ile İsrail arasında enerji anlaşmasının birkaç ay içinde imzalanabileceğini söyledi.

Atlantik Konseyi Toplantısı'na katılması beklenen İsrail Enerji Bakanı'nın neden toplantıda yer almadığı sorulan Meridor, "Kendisinin bir tatil planı vardı. Siyasi nedeni yok. Müzakerelerde hiçbir sorun yok" diye konuştu.

Meridor, enerji anlaşmanın her iki ülkenin de çıkarına olacağını belirtti. Meridor, bu anlaşmanın İsrail ile Kıbrıs Cumhuriyeti arasındaki anlaşmanın alternatifi olmayacağını kaydetti. Meridor, Kıbrıs konusunun Türkler ile Rumlar arasındaki bir sorun olduğunu vurguladı.

Anlaşmanın imzalanması konusunda iyimser olduğuna aktaran Meridor, "Kesin bir tarih veremem ama birkaç ay içinde anlaşma imzalanabilir" dedi. Meridor anlaşma ile Türkiye'ye istediği düzeyde gaz verilebileceğine kaydetti.

İki ya da üç senede içerinde İsrail doğalgazının Türkiye'ye ulaşabileceğini dile getiren Merideor, "Bu Türkiye’nin iç piyasası için ama aynı zamanda Türkiye’ye olduğu gibi yakın ülkelere de yardımcı olabilir" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)