Dışarda düşen dolar içerde yükselişte

ABD'nin Kuzey Kore'yle yaşadığı nükleer gerilim ve Trump'ın 'daha zayıf dolar'ı tercih edeceği açıklamaları sonrası küresel piyasalarda gerileyen dolar, Türkiye'de güne yatay seyirde başladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kuzey Kore ile ABD ve Japonya arasında artan 'nükleer gerilim'in baskısıyla küresel piyasalarda gerileyen dolar, referandum öncesi son iş gününde içeride 3.69 lirayı test ederken, euro da 3.92 lirayı geçti.

Dünkü kapanışa doğru 3.67 liranın üzerine çıkarak 3. 6775 liraya kadar yükselen dolar, yeni günün ilk işlemlerinde 3.6630 liraya kadar geriledikten sonra yeniden yukarıya döndü ve 3.6905 liraya kadar çıktı.

Euro da dünkü işlemleri 3.9175 lira düzeyinde kapatmasının ardından, yaklaşan Fransa seçimlerinin de baskısıyla haftanın son işlem gününe 3.89 lira düzeyinde başladıktan sonra, içeride referandum belirsizliklerinin etkisiyle yeniden yukarıya dönerek 3.9219 liraya yükseldi.

Kısa vadeli borçlar 100 milyar doları geçtiKısa vadeli borçlar 100 milyar doları geçti

Paskalya nedeniyle bugün dış piyasaların büyük ölçüde kapalı olduğuna işaret eden piyasa işlemcilerine göre, içerideki yükselişte referandum belirsizliğine bağlı kurumsal döviz talebindeki artış etkili oluyor.

Altın ise bu hafta, son bir yılın en büyük getirisini sağladı. Altın fiyatları yüzde 2.7'lik prim yaptı. Altının ons fiyatı 1288 dolara yükseldi.

(HABER MERKEZİ)

Etiketler Dolar ABD euro Kuzey Kore