'Varlık Fonu'nda güzel sürprizlerimiz olacak'

Türkiye'de finans sisteminin en temel sorununun 'aşırı banka dominant yapısı' olduğunu söyleyen Varlık Fonu Başkanı Mehmet Bostan "Hem İslami finansman hem de sermaye piyasalarında güzel sürprizlerimiz ve aksiyonlarımız olacak" dedi. Bostan, yola çıkış motivasyonlarının da İslami finans olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Varlık Fonu (TVF) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Mehmet Bostan, özel sektörde  'zengin oyuncu çeşidi' olmadığını belirterek, "Bir oyuncunun buldozer etkisiyle yolu açması gerekli" yorumunda bulundu.

Bostan, Birleşik Krallık Başkonsolosluğunda düzenlenen İstanbul TALKS İslami Finans Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, TVF'yi kurarken yola çıkış motivasyonlarından birisinin de İslami finansı desteklemek olduğunu söyledi.

BusinessHT'de yer alan habere göre, Türkiye'deki finans sisteminin en temel sorununun aşırı banka dominant yapısı olması olduğunu anlatan Bostan, "Tabii bu bankaların suçu değil. Bu, sermayenin yıllar itibariyle girişimi, Türkiye'deki tasarrufun seviyesi ve birçok neden buna yol açtı. Bu da beraberinde alternatif piyasaların gelişmesine pek müsaade etmedi. En temelde hem İslami finansman, hem de sermaye piyasası bu anlamda çok geniş bir oyun alanı bulamadı diye düşünüyoruz" ifadesini kullandı.

'ÇOK CAZİP ÜRÜNLER VAR'

Bostan, bir oyuncunun gelip buldozer etkisi yaparak yolu açması gerektiğini dile getirdi. Özel sektörde zengin oyuncu çeşidi olmadığına, varlıkların da sınırlı olduğuna işaret eden Bostan, kamunun da varlıklarını optimize etme ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Bostan, kendilerine devredilen varlıkların kompozisyonuna bakıldığında, sermaye piyasaları açısından çok cazip ürünler olduğuna işaret ederek, sözlerine şöyle devam etti: "Aynı şekilde İslami finans tarafında da çok ciddi bir potansiyel var. En basiti sahip olduğumuz gayrimenkuller ve buradaki faizsiz ürün sunma imkanları... Bunların üzerinde çalışıyoruz. Biz tabii ki şu anda İslami finans uzmanı değiliz. Ama bu tür paydaşlarla iletişime geçtik ve onlarla beraber bu konunun üzerinde çalışacağız. Bizim düşüncemiz, İslami finansman alanında Türkiye'de çok büyük bir potansiyel var."

Varlık Fonu ne değil?Varlık Fonu ne değil?

Bostan, Brexit'in İstanbul için çok büyük bir fırsat olduğunu düşündüğünü ifade etti. enlerdenim. Bizim grubumuzda da 2 tane büyük konvansiyonel banka var. Dolayısıyla biz burada bankaları eleştirmek açısından söylemiyoruz. Tek amacımız var, Türkiye'de finans kesiminde çeşitliliği ortaya çıkarmak."