Dolardan tarihi rekor: 3.42 sınırını da aştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından Suriye'den gelen haberler dolarını fitilini ateşledi. Gözler Merkez Bankası'nda

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dolar/TL, 3.4208 seviyesini görerek tarihi rekor kırdı. Kur, saat 11.12 itibari ile 3.4180 seviyesinden işlem gördü. Piyasalar PPK (Para Politikası Kurulu) kararını takip ediyor.

Dolar/TL, yeni rekorunu kırdı. Kur, zirvesini 3.42 seviyesinin üzerine taşıdı. Dolar, saat 11.03 itibari ile bankalararası piyasada 3.4180 seviyesinden işlem gördü. ABD'deki tatil nedeniyle hacimlerin düşmesi beklenen piyasalarda bugün Merkez Bankası'nın sonuçlarını açıklayacağı Para Politikası Kurulu toplantısı ana gündemi oluşturuyor.

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARIYLA YÜKSELDİ

Dolar/TL, Erdoğan'ın açıklamalarının da etkisiyle dün 3.4170'li seviyelere yükseldikten sonra güne 3.40 seviyesinden başlamıştı.

Merkez Bankası PPK kararını saat 14.00'de açıklayacak.

Kredi derecelendirme kuruluşu S&P kıdemli direktörü Frank Gill Dubai'deki konuşmasında, "TCMB bir noktada faizleri artırmak zorunda kalabilir. Türkiye'de Merkez Bankası "yoğun siyasi baskı altında" ifadelerini kullandı.

Gill, Türkiye'nin "Trumpflasyon"un yarattığı riskte ön sıradaki ülkeler arasında bulunduğunu söyledi.

BEŞTEPE'DEKİ TOPLANTIDA 'RİSK YOK' TESPİTİ

Merkez Bankası'nın toplantısından hemen önce Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de dün akşam bir ekonomi zirvesi yaptı.

Zirve ardından resmi bir açıklama yapılmazken Sabah gazetesinde yer alan haberde toplantıda kurdaki artışın Türkiye ekonomisi için risk oluşturmadığına vurgu yapıldığı belirtildi.

Haberde ayrıca toplantıda, kamunun döviz borcunu çevirmede bir sorun yaşamadığı, hanehalkı ve KOBİ'lerin de döviz kaynaklı riskleri bulunmadığını da belirtilirken batı ülkelerinin kendi krizlerini gelişmekte olan piyasalara yıkmaya çalıştığı vurgusu da yapıldı. (HABER MERKEZİ)