Bank Asya'da 700 bin kişi sorguda

Bank Asya'da hesabı olan kamu çalışanları yakın takibe alındı. 1 milyon 600 bin hesap incelenirken, 700 bin kişi de sorgulandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından faaliyetleri geçici olarak durdurulan Bank Asya'daki 1 milyon 600 bin hesap incelemeye alındı. Bankadaki 700  bin kişinin hesabı da sorgulanıyor.

Söz konusu inceleme ve sorgulamalar OHAL kapsamında çıkarılan 670 numaralı Kanun Hükmünde Kararname'ye (KHK) dayanıyor. 17 Ağustos tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. KHK’nin 'Kişisel verilerin paylaşımı' başlıklı 3’ncü maddesiyle Bank Asya’dan kamu kurum ve kuruluşlarının personeline ve bunların eş ile çocuklarına ait bilgilerin talep edilmesi halinde, verilmesine yönelik bir düzenleme yapıldı.

KAMU KURUMLARINDAN DİLEKÇE

Hürriyet'ten Neşe Karanfil'in haberine göre kararnamenin yürürlüğe girmesinin ardından TMSF’ye savcılık ile kamu kurumlarından dilekçeler gönderildiği belirtildi. Kamuda çalışanların listelerinin ekli olduğu dilekçede “Ekteki personelin hesabı var mıdır?” sorusu yöneltildi. Dilekçede ayrıca hesap hareketlerinin de istendiği bildirildi.

Bu kapsamda şu ana kadar 700 bin kişinin sorgulandığı belirtildi. Bir kişinin birden fazla hesabı olabildiği için sorgulanan hesap sayının kişi sayısından daha yüksek olduğu kaydedildi. Şu ana kadar incelenen hesap sayısının 1 milyon 600 bin olduğu da gelen bilgiler arasında.

TMSF yetkilileri, kuruma dilekçelerin gelmeye devam ettiğini belirtilirken, kurum personelinin dilekçelere yanıt vermek için hafta sonu da çalıştığı kaydedildi. Çalışmaların gelecek hafta tamamlanabileceği belirtiliyor.