'Bankalar OHAL fırsatçılığı yapıyor'

CHP Milletvekili Yarkadaş'tan bankalar için iddia: "Bazı bankalar OHAL kapsamında öğrenci burslarına, memur maaşlarına el koyuyor."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, bazı bankaların olağanüstü hal (OHAL) uygulaması kapsamında haksız uygulamalara imza attığını belirtti. Yarkadaş, bir an önce bu yanlıştan dönülmesi uyarısında bulundu.

‘ÖĞRENCİ BURSLARINA TEDBİR, EMEKLİ MAAŞLARINA HACİZ’

15 Temmuz darbe girişimini bazı bankaların adeta fırsata çevirdiğini ifade eden CHP’li Yarkadaş, “Bazı bankalar OHAL’i ranta çevirmekle meşgul. Kanunen maaşların 4'te birine haciz konabilirken, tümüne el koyuyorlar. Çok sayıda şikayet var. Açığa alınan her memuru potansiyel suçlu görüyorlar. Öğrenci burslarına tedbir konuluyor. Biliyorsunuz emekli maaşları haczedilemez ama bunu bile dinlemiyorlar. Kredileri geri çağırmakla meşguller. Birçok firma ya batma noktasına gelmiş ya da batmış durumda” dedi.

'GÜNDE YÜZLERCE MAĞDURDAN TELEFON ALIYORUZ'

OHAL sürecinin bir takım çevreler için bulunmaz bir fırsat olduğunu belirten Yarkadaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülke olarak çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Antidemokratik uygulamalar, uzun gözaltı süreleri, suçlu – suçsuz ayrımının netleştirilememesi yeni mağduriyetler yaratmış durumda. Haksız yere açığa alınan, ihraç edilen, tutuklandığını ifade eden insanlardan günde yüzlerce telefon, mail, mektup alıyoruz. Hükümete muhalif kesimler, FETÖ ile alakası olmayan insanlar, gazeteciler bir torbanın içine atılıyor. Toplumun birçok kesimi bu uygulamalardan büyük oranda rahatsız olmaya başlamış durumda."

'HER MEMUR POTANSİYEL SUÇLU DEĞİLDİR'

Ülke bu zor günlerden geçerken bazı bankaların adeta kendisini yargı yerine koyarak açığa alınan her memuru potansiyel suçlu görmesi oldukça yanlıştır. Bankalar bu süreci para kazanma yarışına çevirmemelidir. Bankacılık mevzuatının dışına çıkmamalıdır. Hükümet bu noktada sıkı tedbirler alarak denetimlerini artırmalıdır." (HABER MERKEZİ)