Dolarda faiz artırımı ihtimali yükseldi

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Merkez Bankası'nın (Fed) eylül ayındaki toplantısında faiz artırımına gitme olasılığı yüzde 30 seviyesinin üzerine yükseldi. Bu seviye en son, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrıla kararının "(Brexit) çıktığı ve bunun sonucu küresel merkez bankalarının olası büyüme endişelerinden dolayı tedbir aldıkları dönemde görülmüştü.

Bunun ardından geçen iki aylık sürede, Fed yetkilileri, ABD ekonomisinin gelecek ay para politikasının sıkılaştırılmasını kaldırabilecek denli güçlü olabileceğini işaret ettiler.

Fed Kansas City Şubesi Başkanı Esther George ile Dallas Şubesi Başkanı Robert Kaplan da faiz artırımına destek açıklamaları yaptı.

YÜKSELİŞ BEKLENİYOR

Fed Başkanı Janet Yellen, bu akşam Jackson Hole'de bir konuşma yapacak.

Bloomberght'nin haberine göre, öte yandan BNP Paribas analistleri, Fed Başkanı Janet Yellen'ın uzun zamandır beklenen Jackson Hole sempozyumunun piyasa üzerinde “önemli” etkisi olmasını bekliyor.

Banka analistlerinin yazdığı bir müşteri notunda, tahvil pityasasındaki herhangi bir hareketin dolarda sınırlı ama önemli bir yükseliş anlamına geleceği belirtildi. Notta, ABD Doları'nın düşük nominal faiz ve negatif reel faiz nedeniyle aşağı yönlü baskı altında olduğu ifade edildi.

Haberin kaynağı

Etiketler Dolar Faiz FED Yellen Eylül