Moody's: Türkiye beklentilerin altında büyüdü

Moody's, Brezilya, Rusya ve Çin için büyüme beklentisini 2016 ve 2017 için yukarı yönlü revize etti. Türkiye ve Güney Afrika'nın ise beklenenden daha az büyüdüğü ifade edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in dünyanın en büyük, gelişmekte olan piyasalarına ilişkin büyüme tahminini 2016 ve 2017 için yukarı yönlü revize ettiği bildirildi.

Moody's analistleri yayınladıkları araştırma notunda, gelişen piyasalarda ekonomik büyümenin istikrara ulaşmasını beklediklerini; fakat tahminlerin bazı ülkeler için yükseldiğini, bazı ülkeler için düştüğünü kaydetti.

Moody's, G20'ye dahil gelişmekte olan ülkelerin 2016'da yüzde 4.4 ve 2017'de yüzde 5 oranında büyüyeceğini tahmin ediyor.

Moody's, Brezilya, Rusya ve Çin için büyüme beklentisini yukarı yönlü revize ettiğini bildirdi.

Moody's Türkiye ve Güney Afrika'nın beklenenden daha az büyüdüğü gözlediklerini kaydetti.

'İNGİLTERE TOPARLANIR'

Bloomberght'nin haberine göre, kuruluş Brexit sonrası İngiltere ekonomisinin de toparlanacağını öngördü. Değer yitiren sterlinin ülke ekonomisini destekleyeceğini belirten kuruluş ülkenin bu yıl yüzde 1,5, 2017 yılında ise yüzde 1,2 büyüyeceğini tahmin etti.

Moody's Euro Bölgesi ile ilgili olarak da benzer oranlarda büyüme gerçekleşeceğini belirtti. Kuruluşun değerlendirmelerine göre Euro Bölgesi'nde büyüme 2016 yılında yüzde 1,5, 2017 yılında ise yüzde 1,3 olacak.

Raporda imzası bulunan isimlerden Moody's Başkan Yardımcısı ve Kıdemli Analisti Madhavi Bokil, "Belirli bir miktar istikrarlaşma görüyoruz ... Sermaye akışı güçlü bir şekilde ve bölgeler genelinde tekrar akıyor gibi görünüyor. Yılın erken dönemleriyle karşılaştırdığımızda finans piyasalarında volatilite azaldı ve gelişen piyasalar özelinde bir iyileşme görüyoruz" dedi.

Haberin kaynağı