Bursa'daki Nestle işçileri greve çıktı

Bursa'da bulunan Nestle fabrikasında yüzlerce işçi, toplu sözleşme görüşmelerinde yaşanan anlaşmazlık nedeniyle greve çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bursa'nın Karacabey ilçesinde bulunan Nestle fabrikasında, işçiler ve işveren arasında yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmazlıkla sonuçlanınca, işçiler greve çıktı.

Patron ve işçiler arasında yılbaşından beri yapılan 10 görüşmede anlaşma sağlanamadı. Ücretlerin yanı sıra sosyal haklar ve çalışma koşullarında da uzlaşılamaması üzerine işçiler bugün greve çıktı.

Uzlaşıdan yana olduklarını söyleyen Tek Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel, "Ama uzlaşmayı teslimiyet olarak gören anlayışı reddeden bir sendikayız. Uzlaşmayı, eşit koşullarda el sıkarak yapılan bir anlaşma olarak görenlerdeniz. Egemenlerin, siyasetçilerin, devleti yönetenlerin, sermaye sahiplerinin dayatmalarını kabul eden ve ona boyun eğen sendikalarla işi uzlaşmacılık olarak gören o anlayışı reddediyoruz" dedi.

İşçiler, esnek çalışmanın kaldırılarak bütün işçilerin kadroya alınmasını, zorunlu fazla mesai uygulamalarına son verilmesini istiyor.

Ortalama 7 yıllık çalışan olan ve brüt 1647 TL ücret alan işçiler, 1 yıl için ücretlere seyyanen 555 TL, her kıdem yılı için de 20 TL, 2. yıl içinse enflasyon üzerine 5 puan zam istiyor.

Patron ise 0-5 yıla kadar kıdemi olan işçi için 100 TL zam, her kıdem yılı için artı 8 TL, 6-10 yıla kadar 175 TL zam, her kıdem yılı için ise artı 16 TL. 11 yıl ve üzeri işçiler için ise 200 TL zam, her kıdem yılı için de artı 16 TL önerisinde bulunuyor. (DHA/EVRENSEL)