Ekmekçioğulları işçilerine destek: Onurlu direnişi selamlıyoruz

Çorum'da Ekmekçioğulları Metal Kimya Fabrikası'nda sendikalaştıkları için işten çıkarılan 90 metal işçisine destek olmak için Türkiye'nin farklı kentlerindeki metal işçileri eş zamanlı eylem düzenledi. Çorum'dan İstanbul'a gelen bir grup işçi de işveren Rüstem Ekmekçi’nin Şişhane’de işlettiği otopark önünde oturma eylemi yaptı.

Google Haberlere Abone ol

 ÇORUM - Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Birleşik Metal-İş’e üye oldukları için işveren tarafından 'Kod 29' ile tazminatsız işten atılan 90 Ekmekçioğulları Metal Kimya Fabrikası işçisi 66 gündür fabrika önündeki direnişini sürdürüyor. İşçilerden İstanbul'a gelen bir grup, bugün oturma eylemi yaparken farklı şehirlerdeki metal fabrikalarında çalışan işçiler de eş zamanlı yaptıkları eylemlerle direnişteki Ekmekçioğulları işçilerine destek verdiler.

'KOD 29 İLE İŞTEN ATANLAR HESAP VERECEK'

Çorum’dan İstanbul’a giden bir grup işçi, İşveren Rüstem Ekmekçi’nin Şişhane’de işlettiği otopark önünde DİSK Genel Sekreteri ve Birleşik Metal İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu’nun da yer aldığı bir oturma eylemi gerçekleştirdi. Ekmekçioğlu işçilerinin 65 gündür anayasal haklarını aradığını belirten Serdaroğlu, "Pandemi sürecini fırsata çevirerek işçileri 'Kod 29’ ile işten atanlar mutlaka hesap verecekler" dedi. İktidarı da eleştiren Serdaroğlu, "Bugüne kadar haksızlığa uğrayan işçiler için bir tek laf dahi edilmedi” diye konuştu.

'ONURLU DİRENİŞİ SELAMLIYORUZ'

İstanbul'un yanı sıra Düzce Çokyaşar, Halat, Cam Bialetti, Ankara Başöz Enerji, Gebze AR Metal, Bosal, Cengiz Makine, Bilecik ACCURIDE Wheels işçileri de yaptıkları eylemlerde, “Ekmekçioğlu işçileri kazanacak”, “Ekmekçioğlu işçilerinin onurlu direnişini selamlıyoruz”,  “Çorum’da da olsanız hep yanınızdayız” şeklinde sloganlar atarak destek verdiler.