Eğitimcilerden eğitim müdürünü protesto

Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şubesi, üyeleri Songül Yılmaz Kızılkaya'nın Menemen İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Bayındır tarafından saldırıya uğramasını düzenlediği basın açıklamasıyla protesto etti.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) İzmir 2 Nolu Şube üyeleri, Menemen'de eğitim emekçisi Songül Yılmaz Kızılkaya'ya Menemen İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Bayındır tarafından şiddet ve hakaret uygulanmasını protesto etmek için basın açıklaması düzenledi. Menemen Milli Eğitim Müdürlüğü önünde gerçekleştirilen açıklamaya çok sayıda eğitim emekçisi katılırken, “Çalışma alanlarımızda cinsiyetçi baskıcı uygulamalarınıza boyun eğmiyoruz” yazılı pankart ile “Songül Yılmaz Kızılkaya'nın yanındayız” ve “Biat kültürüne hayır” yazılı dövizler taşındı.

'HAKARET ETTİ, ÜZERİNE YÜRÜDÜ'

Grup adına açıklama yapan Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube Kadın Sekreteri Zeliha Danyeli, yaşanan olayı anlatarak, “Üyemiz Songül Yılmaz Kızılkaya 25 Ekim 2020 tarihinde SRC sınavı için görevli olduğu Menemen Anadolu Lisesi'ne gittiğinde görevinin sistemsel gerekçelerle bir başkasına verildiğini öğreniyor. Bu durumun bir tutanakla kayıt altına alınmasını istemiştir. Tutanak yazıldığını gören Menemen İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Bayındır hiddetlenerek 15-20 dakika üyemize hakaret etmiştir. Bağırarak üyemizin üzerine yürümüş, fiziksel şiddete uğraması araya giren kişiler tarafından engellenmiştir” dedi.

'KAMUSAL ÇALIŞMA ALANLARINDA CİNSİYETÇİ SALDIRILAR HER YERDE'

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü'nün yaklaştığı şu günlerde Menemen İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Bayındır'ın kadın üyelerine uyguladığı şiddetin büyük bir talihsiz olduğunu söyleyen Danyeli, tüm dünyayı etkisi altına almış pandemi ile boğuşurken ve eğitimde yaşanan ciddi sorunlarla mücadele edilen şu günlerde bir yandan da kurum amirlerinin tahakkümcü baskılarına maruz kaldıklarını vurguladı.

“Kurumlarda ki hiyerarşik sistem kendini erkeklik ideolojisi ile besliyor ve bir biat kültürü oluşturulmaya çalışılıyor. Tahammülsüzlüğünüzün ve öfkenizin sebebi tahakkümcü eril zihniyetinizin kabul edilmemesidir. Kadınlar olarak özel ve kamusal alanlarda patriarkanın istediği kalıba girmediğimizde, biat etmediğimizde tehdit ve şiddete maruz kalıyoruz” diyen Danyeli, kamusal çalışma alanlarını kadınlara dar etmek isteyen cinsiyetçi saldırıların ne yazık ki her yerde olduğunu belirtti.
Eğitim Sen olarak kadın üyelerine dönük bu saldırıyı kınadıklarını vurgulayan Danyeli son olarak şunları söyledi;

“Milli Eğitim Müdürü Muharrem Bayındır'ın üyemiz Songül Yılmaz Kızılkaya'ya cinsiyetçi şiddet uygulamasını Eğitim Sen olarak kınıyoruz. Kurumlarda ki ayrımcılık, şiddet, mobing son bulmalı cinsiyet eşitliğinin olduğu eşitlikçi demokratik çalışma yaşamı ve ortamı sağlanmalıdır. Eğitim Sen olarak eğitim emekçilerinin özlük hakları için mücadelemizin yanında yaşamın her alanında tahakkümcü eril düzeninize karşı mücadelemiz de sürecektir. Çalışma alanlarımızda cinsiyetçi baskıcı uygulamalarınıza boyun eğmiyoruz. Üyemiz Songül Yılmaz Kızılkaya yalnız değildir.” (DUVAR)